Microsoft om Skype-nedbrud: Konfigurationsændring gik galt

Det globale nedbrud, der ramte Skype mandag, betød blandt andet, at brugerne hverken kunne at logge på eller gennemføre samtaler, og at der gik helt ged i presence-oplysningerne, der viser, om ens kontakter er online.

Nedbruddet varede i omkring 15 timer og ramte brugere over det meste af verden – i Europa, Mellemøsten, USA, Australien, Japan og Indien blandt andet.

Nu forklarer Microsoft, hvad der helt præcis gik galt:

“Vi frigav en konfigurations-ændring, der var større end normalt, som nogle versioner af Skype ikke var i stand til at behandle korrekt og derfor koblede brugerne af netværket,” skriver selskabet i et blogindlæg.

“Når disse brugere forsøgte at tilslutte sig igen, blev der skabt massiv trafik, og nogle af jer kunne ikke slutte jer til Skypes gratis services, inklusiv chat, presence og håndtering af kontakt-lister. Andre kunne kunne ikke logge sig ind eller ud af Skype eller foretage opkald til fastnet- eller mobiltelefoner,” skriver Microsoft.

Undskylder problemerne
“Så snart vi blev opmærksomme på problemet, arbejdede vi hurtigt for at kunne genskabe trafik-load-balancen, så de normale Skype-tjenester kunne køre videre,” forklarer Microsoft, der dog først omkring midnat var i stand til at melde Skype tilbage i normal drift.

“Uanset hvor hurtigt vi havde været i stand til at løse dette problem, ville det ikke have været hurtigt nok.”

“Vi ved, at mange af jer havde behov for at bruge Skype i løbet af nedbruddet, og det har været ekstremt frustrerende for jer at finde ud af, at det ikke kunne lade sig gøre,” lyder det fra Microsoft, der også kommer med en uforbeholden undskyldning til brugerne efter det voldsomme nedbrud i starten af ugen.

Læs også:

Skype ramt af 15 timer langt nedbrud: Her kunne brugerne i bruge Skype

Skype ramt af massive problemer: Opkald dur ikke og kontakterne er offline

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>