Ny LTE-standard på vej til fremtidens sensorer og internet-maskiner

Den internationale LTE-organisation, 3GPP, er blevet enig om en fælles LTE-standard, som 3GPP foreslår skal anvendes til den kommende eksplosion af internet-baserede sensorer og lignende, som alle venter vil komme, når ‘Internet of Things’ for alvor begynder at tage fart.

Den nye standard kommer til at hedde ‘NarrowBand IoT’ (‘NB-IoT’), og den skal ifølge 3GPP eksempelvis anvendes til parkometre, industrielle sensorer og lignende apparater, som kan køre i årevis på et enkelt batteri.

NB-IoT vil blive baseret på den kendte LTE-standard, der er verdens mest udbredte mobil-standard, men vil blive specielt tilrettet disse små sensorer med begrænset output.

Det er ideen, at NB-IoT skal kunne danne grundlag for bedre indendørs-dækning, lav latency, lave produktionsomkostninger og – ikke mindst – et meget stort antal devices, som alle er forbundne via den nye standard.

En af fiduserne er, at service-leverandørerne vil kunne udrulle sensorer og lignende på det nuværende LTE-bånd.

Der findes i dag en række teknologier, der er særligt designet til mange IoT-sensorers kernebehov for lave hastigheder, stor rækkevide og minimal service.

Intel, Ericsson og Nokia – der alle ventes at blive storproducenter af LTE-produkter til IoT – besluttede tidligere på måneden at forene kræfterne om LTE-standarden Narrow-Band LTE.

Den nye 3GPP-standard bygger på netop Narrow-Band LTE samt en anden standard, der har været undervejs, med navnet Narrowband CioT.

Læs også:

Jagten på 5G-frekvenser er gået ind: Derfor bliver nye frekvensbånd afgørende

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>