Så er det slut: USA er løbet tør for IPv4-adresser

Nordamerika har uddelt de allersidste tilgængelige IPv4-adresser, og bøtten er nu endegyldigt tom.

Det sker efter mange års advarsler om, at kassen med tilgængelige IPv4-adresser var ved at være tom, og at virksomheder, organisationer og andre omgående burde skifte til den afløsende protokol, IPv6.

Den gamle IPv4-internetprotokol stammer helt tilbage fra 1981.

Den har maksimalt plads til 4,3 milliarder unikke internet-adresser, mens afløseren IPv6, der blev lanceret i 1999, har nok adresser til at kunne håndtere internettet i flere generationer.

Der findes stadig tilgængelige IPv4-adresser rundt omkring, men den amerikanske internet-organisation ARIN, har ikke flere på lager.

Det betyder, at der alene vil kunne uddeles flere IPv4-adresser i USA og Canada, hvis ARIN bliver tildelt flere adresser fra den globale internet-organisation, Internet Assigned Numbers Authority, eller hvis nogle allerede anvendte adresser bliver returneret.

Desuden er der opstået et nyt marked for handel med gamle IPv4-adresser, nemlig det såkaldte transfer-marked. Her bliver ‘brugte’ IPv4-adresser handlet for omkring 75 kroner stykket.

Ved at afslutte puljer
Også andre af verdens internet-organisationer er ved at afslutte deres puljer af IPv4-adresser.

Det gælder således organisationen Ripe NCC (Réseaux IP Européens Network Coordination Centre), der håndterer IP-adresser i Europa, Mellemøsten og dele af Asien.

Ripe NCC fik tildelt sin sidste pulje af IPv4-adresser i 2012. Ripe NCC ligger for tiden inde med 16,5 millioner ledige IPv4-adresser, der er de sidste af slagsen, som vil blive uddelt i organisationens dækningsområde.

Alle internet-organisationerne opfordrer leverandører, organisationer og virksomheder til at sørge for at skifte til IPv6-protokollen – ikke mindst hvis de vil med på det spirende Internet of Things, hvor milliarder af sensorer, apparater og andet skal kobles på nettet.

Det vil forøge efterspørgslen efter IP-adresser ganske betydeligt og sætte betydeligt pres på uddelingen af de pågældende protokoller.

Læs også:

Slut med IPv4-adresser: Nu uddeles de allersidste

10 gratis værktøjer til router- og IP-administration

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>