USA vil have Microsoft til at udlevere europæiske data: Men Microsoft nægter

Microsoft og de amerikanske myndigheder tørner i disse dage sammen i amerikanske retssager.

Konflikten handler om de data, som Microsoft opbevarer og håndterer i selskabets store datacenter i Irland, der er centrum for selskabets europæiske cloud-forretning.

Datacenteret rummer således mails, billeder, dokumenter og data i milliardvis fra selskabets europæiske brugere: Fra Hotmail, Azure, Office 365 og meget andet.

Vil have Microsoft til at udlevere data
Nu vil de amerikanske myndigheder have Microsoft til at udlevere data fra det irske datacenter i forbindelse med efterforskningen af en sag.

Men det nægter Microsoft. Selskabet mener, at en udlevering af de pågældende data vil få brugerne til at miste troen på, at deres data er sikkert opbevaret i selskabets cloud-tjenester.

Det er vigtigt, da Microsoft har sat hele sin fremtid ind på cloud-forretningen som den helt store dynamo og trækaksel for selskabet i de kommende mange år.

Microsoft argumenterer med, at kunder uden for USA ‘vil blive bekymrede,’ hvis andre statsmagter kan få adgang til deres data via Microsoft.

Desuden mener Microsoft, at det vil kunne danne præcedens for andre magter end USA, hvis selskabet tvinges til at udlevere data til de amerikanske myndigheder.

Det vil nemlig kunne komme til at betyde, at andre lande ligeledes vil kunne få adgang til data i datacentre i USA, som drives af ikke-amerikanske virksomheder, mener Microsoft.

Annonce:


Masser af opbakning
Microsoft får masser af opbakning i sagen fra både andre teknologifirmaer som Apple og AT&T og andre samt fra bruger-organisationer, og Microsoft har appelleret til den amerikanske kongres om at ændre amerikansk lovgivning på området.

“Kongressen skal og bør tage stilling til spørgsmålet om, hvorvidt og hvornår myndigheder skal kunne tvinge udbydere som Microsoft til levere kunde-mails, som er lagret i andre lande,” har Microsoft blandt andet skrevet til konressen.

“Vi håber, at den amerikanske regeringen og kongressen vil samarbejde med andre regeringer om at reformere lovene fremfor blot at fortolke dem,” lyder det fra selskabet.

Microsoft har tidligere tabt sagen i lavere rets-instanser i USA.

Blandt andet sagde en domstol i New York i april i fjor nej til at afvise en kendelse fra politiet, der ville indsamle data fra en bestem webbaseret mail-konto, som Microsoft hostede i Dublin.

Computerworld besøgte for et års tids siden Microsofts højsikrede datacenter i Dublin, hvor vi for første gang nogensinde som skrivende reportere oplevede at få forbud mod at medbringe kuglepen og blok.

Du kan læse historien her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Microsoft indledte fornylig en kampagne, der skal være med til at højne kundernes tillid til selskabet.

Det skete i erkendelsen af, at sikkerheds-bekymringerne er blandt de tungeste barrierer, når it-cheferne begynder at overveje at rykke dele af deres it-infrastruktur ud i skyen.

De er kort godt bekymrede over, om de kan stole på, at deres data er sikre og i skjul for fremmede øjne.

Og det er de, lover Microsoft, der igen og igen bedyrer, at man kan stole på, at Microsoft ikke ‘misbruger dine data.’

Det kan du læse mere om her: Microsoft: I kan stole på os – vi overvåger ikke og snuser ikke rundt.

En undtagelse er selvfølgelig, hvis der er tale om kriminalitet, lyder det i selskabets fire såkaldte ‘commitments’:

Microsoft har derfor formuleret en række såkaldte ‘commitments’ om sikkerhed, som selskabet fremover vil arbejde efter:

- At opbevare alle data på en sikker måde.

- At sørge for at data altid er private og under brugerens kontrol.

- At håndtere data i henhold til loven.

- Ikke at crawle data med henblik på at optimere annoncering og lignende

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>