114.000 er røget i fælden: Se hvem politiets nummerpladegenkendelse rammer

Der er efterhånden gået en måned siden, at politiet tog automatiske nummerpladelæsere i brug.

En it-løsning der automatisk registrerer nummerplader på de biler, som betjentene passerer under kørsel i patruljevogn.

Herefter kan nummerpladen sammenholdes med en database, som eksempelvis fortæller, om der er betalt forsikring, eller om bilen er stjålet.

Læs også: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Indtil nu er 107 stationære kameraer fordelt på 24 steder i landet sat i drift sammen med fem patruljevogne, der kører i Københavns, Nordsjællands og Københavns Vestegns Politi.

Fra den 17. maj frem til og med 9. juni er der i alt blevet aflæst mindst 8,1 million nummerplader (den samme plade kan registreres flere gange). Det er tallet for de faste kameraer. Der gemmes ikke oplysninger om antallet af aflæste nummerplader for de mobile kameraer.

Hovedparten af danskerne har dog ganske rent mel i posen, men desværre er der også en gruppe, der ikke helt formår at overholde reglerne.

Læs også: Vi kørte med i en patruljevogn med nummerpladegenkendelse: Efter tre minutter blev den første bil stoppet

Helt præcist har kameraerne haft over 114.000 hits på biler, der af den ene eller anden grund har været kendt i politiets registre i perioden.

“Vi kan se, at der kører rigtigt mange biler rundt derude, som enten er interessante for os i forbindelse med en efterforskning, eller som af færdselsmæssige årsager ikke burde køre rundt på vejene. Nu har vi fået værktøjet til nemmere og hurtigere at finde de biler, som vi gerne vil have fat på,” siger politidirektør Svend Larsen.

Ifølge politiet er det ikke muligt at sige ud fra tallene, hvor mange konkrete sager, som de automatiske nummerpladelæsere indtil nu har bidraget til.

Læs også: Galleri: Her er politiets nye it-system – sådan genkender det din nummerplade

I skemaet herunder kan du se, hvordan den 114.000 hits fordeler sig.



Kilde: Politiet.

Men man vil gerne give et eksempel fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der viser, hvor effektiv teknologien bag automatisk nummerpladegenkendelse er:

En mistænkt kriminel blev standset af tysk politi medbringende, hvad der umiddelbart lignede tyvekoster fra Danmark, fortæller politiet.

Manden nægtede at have været i Danmark, men ud fra oplysninger fra nummerpladelæserne kunne det slås fast, at den mistænkte havde befundet sig i Danmark, kort tid før han blev standset i Tyskland.

Han vil nu blive ført tilbage til Danmark, hvor sagen efterforskes yderligere, lyder det fra etaten.

Læs også:
Vi kørte med i en patruljevogn med nummerpladegenkendelse: Efter tre minutter blev den første bil stoppet

Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Galleri: Her er politiets nye it-system – sådan genkender det din nummerplade

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>