Microsoft i tæt parløb med kinesisk smartphone-milliardær: Prisen er 1.500 Microsoft-patenter

En fremtidssikring og et langvarigt samarbejde.

Sådan lyder budskabet fra Microsoft og den kinesiske telefonfabrikant Xiaomi med milliardæren Lei Jun i spidsen, efter de to parter har indgået forretningsaftaler om at hjælpe hinanden fremover.

For Microsofts vedkommende betyder aftalen, at Xiaomi præinstallerer softwarekæmpens Office-pakke og Skype-videochat på sine telefoner og tablets.

For Xiaomis part vil aftalen give den kinesiske hardware et solidt rygstød til at komme sikkert ud på udenlandske markeder, da betalingen for indgåelsen af aftalen er, at Xiaomi får overdraget 1.500 Microsoft-patenter.

Præcis hvilke patenter, der er tale om, har ingen af parterne ønsket at oplyse om.

Det skriver businessmediet Forbes.

Derfor gør Xiaomi det
Xiaomi blev grundlagt i 2010 og solgte cirka 70 millioner smartphones sidste år. Microsoft-patenterne skal sikre, at den kinesiske telefonopkomling kan fortsætte sit himmelridt især i udviklingslande i Østen.

Sidste år kostede en strid om patenter dyrt, da firmaet måtte trække nogle af sine telefonmodeller ud fra det enorme indiske marked

Nicole Peng, forskningschef for analysebureauet Canalys China vurderer situationen således over for Forbes:

“Xiaomi behøver virkelig at fastholde sine vækstrater. Og selvom det ikke er specificeret, hvilke Microsoft-patenter der er tale om, vil overdragelsen betyde, at det vil være de (patenter, red), som kan hjælpe Xiaomi med at komme ind på markeder i udviklingslandene.”

Udover aftalen om præinstallering af Office-pakken og Skype på Xiaomi-telefoner og overdragelsen af Microsoft-patenter til den kinesiske smartphone-fabrikant, ønsker de to parter ikke at oplyse om detaljer i aftalen.

Du kan læse mere om aftalen på Microsofts hjemmeside.

Læs også:
Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år – er nu 272 milliarder kroner værd

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>