Afsløret efter kæmpehack: Her er Adobe-brugernes passwords

Efter it-selskabet Adobe for nyligt blev hacket, og mindst 38 millioner Adobe-brugere fik stjålet deres adgangskoder og brugernavne, er flere af de stjålne passwords dukket op til overfladen.

Faktisk var Adobes bud på 2,8 millioner stjålne passwords estimeret alt for lavt, da det efterfølgende er kommet frem, at hackerne samlet har fået fingrene i over 130 millioner aktive eller inaktive passwords.

På trods af Adobes forsikringer om, at passwords var krypterede, har password-ekspert Jeremi Gosney fra sikkerhedsselskabet Stricture Consulting Group fundet frem til seks millioner af de huggede kodeord på nettet.

Han har offentliggjort de 100 værste af slagsen til skræk og advarsel for andre internetbrugere.

Det skriver ZDNet, som kan berette, at Jeremi Gosney har publiceret omkring seks millioner passwords.

Det svarer til lige omkring fem procent af de stjålne Adobe-passwords.

Så elendig er top 10
Omkring to millioner mennesker har benyttet ’123456′ som deres passwords, som et andet hack hos Yahoo også har afsløret som det mest populære bruger-password.

Det næstmest populære kodeord er ’123456789′, som en halv million brugere har brugt, hvorefter kodeordet ‘password’ kommer på tredjepladsen over de mest benyttede Adobe-passwords.

På de følgende syv placeringer over de mest benyttede kodeord, som flere 100.000′er Adobe-brugere har brugt som beskyttelse mod udefrakommende snushaner, er ord som ‘adobe123′, ’12345678′, ‘qwerty’, ’1234567′, ’111111′, ‘photoshop’ og ’123123′.

Jeremi Gosney fortæller på sin blog, at han ikke har nøglerne til at dekryptere samtlige 130 millioner password.

Han er imidlertid ret sikker på, at tendensen med de usikre passwords også vil vise sig, hvis han har adgang til alle kodeordene i monster-hacket.

Læs også:
Kæmpe-hack: 150 millioner Adobe-brugere kan være stjålet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>