Amerikansk efterretningsfirma søger sikkerhedsgodkendt arbejdskraft i Danmark

Den amerikanske virksomhed CACI, der blandt andet laver efterretningsarbejde for den amerikanske regering, er i gang med at rekruttere folk til top-hemmelige opgaver i Danmark. Det skriver Jyllands Posten.

CACI har haft den tyske regerings tilladelse til at drive efterretningsvirksomhed i landet, og den 22. oktober slog firmaet fire danske it-stillinger op – med krav om at ansøgerne skulle være sikkerhedsgodkendte til at håndtere sensitive oplysninger.

Læs også: Mød GovCERTs sysadmin, der er clearet til ‘Cosmic Top Secret’

Da Jyllands Posten henvendte sig til CACI, blev stillingsopslagene fjernet.

»Det peger kun i én retning, og det er, at man skal håndtere særdeles sensitiv information fra amerikanske computersystemer her i Danmark, og det har jeg aldrig set før. Der står direkte, at der er tale om fremtidige job, hvor man skal sætte computersystemer op. Men hvorfor det skal være top secret virker mærkværdigt, medmindre der er tale om decideret spionage,« udtaler Lars Neupart, der er ekspert i it-sikkerhed, til Jyllands Posten.

Justitsminister Morten Bødskov kender ikke noget til jobopslagene, men han udtaler, at amerikanske virksomheder skal operere inden for rammerne af dansk lovgivning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>