Amerikansk webshop taber kampen mod patenttrold

Den amerikanske webshop Newegg er blevet kendt for at tage kampen op imod taktiske patentindkøbere – også kendt som patenttrolde. Men efter en retssag med virksomheden TQP om brug af en bestemt algoritme til SSL/TLS, endte Newegg som taberen og blev dømt til at betale 12,6 millioner kroner i erstatning. Det skriver ArsTechnica.

Sagsøgeren TQP development ejes af patenteksperten Erich Spangenberg, og virksomhedens ene patent dækker brugen af SSL/TLS sammen med RC4-algoritmen. Et udbredt sikkerhedssystem blandt netbutikker.

TQP lever højt på at sagsøge virksomheder for uretmæssig brug af patentet, hvorefter virksomhederne indgår forlig for at få sagen ud af verden og har indtil videre indkasseret forlig til en værdi af 248 millioner kroner fra 139 forskellige virksomheder.

Det værdifulde patent løber fem år endnu, og virksomheden søger at få det maksimale ud af det. Således har de sager på vej mod Google, LinkedIn og Sony i 2014.

Neweggs advokat udtaler, at virksomheden har til hensigt at appellere dommen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>