Ansigtsscannere på tankstationer genkender bilisternes køn og alder

I løbet af de næste fem år skal der installeres ansigtsscannere på 450 engelske tankstationer. Scannerne skal bestemme den enkeltes kundes køn og alder, mens der tankes på forpladsen. Oplysningerne skal bruges til at målrette de reklamer, der vises, mens kunden står i kø og venter på at betale i butikken, skriver BBC.

Teknologien bag, OptimEyes, er skabt af det britiske firma Amscreen og kan ud over køn og alder også bestemme, hvor mange mennesker der har skærmen inden for synsvidde, og hvor mange der rent faktisk ser på skærmen. Selv sammenligner den administrerende direktør for Amscreen, Simon Sugar, teknologien med noget fra filmen Minority Report. Opfindelsen er ikke ny, men det er første gang, at scannerne anvendes i storskala.

Det fungerer ved, at alder og køn bestemmes ud fra nogle grundlæggende fysiske træk, som systemet har gemt og klassificeret. For eksempel de såkaldte mørke zoner, som, hvis de detekteres på både venstre og højre kind, kan indikere, at personen har langt hår og sandsynligvis er en kvinde. Generelt arbejder systemet med referencepunkter og vurderer, hvorvidt der er tale om en mand/kvinde, barn/teenager/voksen.

Planen har med det samme vakt engelsk debat om privatlivets fred, men både Amscreen og Tesco garanterer, at hverken data eller billeder gemmes. Alligevel virker englænderne ikke begejstrede for den nye overvågningsmetode.

Tesco forventer, at skærmene med scannerne når ud til fem mio. kunder og håber på sigt at få bredt systemet ud til samtlige af kædens butikker.

Amscreen forklarer, hvordan scannerne virker, og forsøger at eliminere frygten for privatlivets fred.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>