Edward Snowden lokkede passwords ud af 20-25 NSA-ansatte

Hvordan kunne én person, ansat i et eksternt firma i en ikke særlig højt placeret stilling, få adgang til så enorme mængder NSA-hemmeligheder, som Edward Snowden fik det?

Sådan har spørgsmålet lydt, siden omfanget af Edward Snowdens fangst blev kendt. Og den almindeligt kendte forklaring har været, at han som systemadministrator havde nærmest ubegrænset adgang og kunne vælge at bruge andre personers konti i NSA’s it-systemer.

Nu viser det sig, at der skulle mere til, nemlig den klassiske hackerdisciplin social engineering, hvor man lokker ofrene til selv at oplyse deres passwords. Det skriver Reuters, ifølge Digi.no.

Ifølge Reuters-historien har Edward Snowden fået 20-25 ansatte i NSA til at fortælle deres password, efter han kontaktede dem og forklarede, at det var nødvendigt for at han kunne udføre sit arbejde som systemadministrator.

Det interne efterforskningsarbejde i NSA har foreløbigt ført til, at en håndfuld ansatte er blevet fjernet fra deres job, efter der er blevet afsløret store huller i sikkerheden.

Blandt andet brugte det kontor, hvor Snowden arbejdede på Hawaii, ikke NSA’s sikkerhedssoftware, som skulle afsløre, hvis nogen forsøgte at hente dokumenter ud af systemerne. Denne ekstra sikkerhed gik nemlig ud over den i forvejen begrænsede båndbredde på internetforbindelsen, har det tidligere været fremme.

Læs også: For lav båndbredde fjernede beskyttelsen mod Edward Snowdens informationslæk

Læs mere om it-sikkerhed i Version2′s whitepaperbibliotek.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>