Blog: Danske politikere er ikke bekymrede over massiv overvågning af dem selv





NSA framework

Circle2


I de to foregående blogs viste jeg hvordan efterretningstjenesterne indsamler enorme mængder personfølsom data og udfører masseovervågning på et niveau der aldrig tidligere er set – eller har været muligt.

Snowdens afsløringer viser helt klart, at danskerne bliver aflyttet og at masseovervågningen ikke drejer sig om terror. Hvis overvågningen drejede sig om at bekæmpe terror var det ikke nødvendigt at aflytte det tyske statsoverhoved, spionere på G20, at hacke EU, hacke FN, bygge endnu et exabyte datacenter osv, osv.

Potentialet for misbrug er enormt stort
Afsløringerne viser, at vi alle bliver passivt overvåget igennem konstant indsamling af enorme mængder ekstrem personfølsom og kritisk data og nogle få personer, som Merkel bliver aktivt angrebet.

Se illustrationen af NSA Frameworket i højre side:

Professor John Naughton (læs originalen her):
“Spol et årti frem og forestil dig en leder af NSA og de øvrige efterretningstjenester, der skal beskytte os imod terrorister og alle øvrige trusler der kan være aktuelle på det tidspunkt.

I NSA alene er der nu over 50.000 ansatte, der har adgang til hver eneste email, log over hver eneste side på internettet, SMS’er, telefonsamtaler og hver eneste post på alle sociale netværk hver eneste politiker nogen siden har lavet.

Lederen af efterretningstjenesten er ét klik fra at tilgå location information der viser hver eneste bevægelse og hver eneste rejse politikeren har lavet siden han/hun fik sin første telefon som teenager, hver eneste kreditkort betaling, hver eneste flyrejse. Alt.

Og fortæl mig så at politikeren ikke vil være lige så bange for efterretningstjenesten, som deres forgængere var for J. Edgar Hoover.”

Se oversigten over NSAs partner cirkler for en oversigt over hvor mange parter der har adgang til overvågningsdata:

Det er vigtigt at forstå, at sagen ikke drejer sig om en efterretningstjenestes aflytning af udvalgte statschefer. Problemet er ikke, at Statsministeren måske er et uinteressant mål, eller om hendes OpSec er så fantastisk, at hun personligt ikke bliver aflyttet.

Der er væsentlig forskel på at en efterretningstjeneste målrettet forsøger indsamle information om mistænkte personer, og på at masseovervåge alle der bruger telefoner eller bruger internettet. Og efterfølgende dele den indsamlede følsomme data med tusindvis af spioner.

På samme måde som der er forskel på at bryde kryptering (efterretningstjenesternes arbejde) og aktivt arbejde på at sprede dårlig kryptering til alle (på ingen måde deres arbejde).

“Bugging, burglary and bribery”  
Det ser ud til vi har givet spioner adgang til fortrolig og følsom dansk data igennem fuld adgang til metadata, lokationsdata og full-content webtrafik. Det er din og min data vi taler om, ikke anti-terror, fokus på statsledere eller “udenlandske efterretninger af den type, som alle lande indsamler“.

Et af af grundene til det er et problem er, at den type efterretningstjeneste udfører en del af deres arbejde igenem pres, trusler og bestikkelse.

Det er farligt for Danmark
Det er klart, at hvis Danmark giver udenlandske efterretningstjenester fri adgang til enorme mængder information om alle danske borgere, så får den danske efterretningstjeneste meget nyttig information retur. Men, uanset hvor effektivt det var, var masseovervågning uacceptabelt i Stasi-tyskland og det burde være uacceptabelt i Danmark i dag.

Videoovervågning i alle rum
Nyt tankeeksperiment. Lad os sige Danmark hjælper USA med at installere kameraer i alle rum i alle danske hjem imod en gang imellem at få adgang til udvalgte billeder.

Den ansvarlige minister forklarer hvorfor det ikke er et problem:

De optager alt der sker i alle rum, men som udgangspunkt er der ingen mennesker der ser optagelserne. Computerprogrammer ser det hele igennem og holder øje med om der er noget der kunne være interessant. Hvis der bliver flagget som interessant ser mennesker det selvfølgelig igennem – sammen med optagelserne af alle dem de kender.

Filmene ligger beskyttet i et kæmpe datacenter i USA, så det kræver at man er en af de ca 50.000 sikkerhedsgodkendte amerikanere, tusindvis af englændere, australiere, new zealændere og canadiere, eller alle ikke-amerikanere over hele verden med mere begrænset adgang at søge i filmene.

Hvis de søger på din adresse (en NSA “strong selector”) kan de alle se alle film optaget i alle rum, og hvis et nøgleord (NSA “soft selector”) matcher noget optaget i dine rum kommer dine film selvfølgelig også med i undersøgelsen.

Men med mindre du er et interessant mål, eller falder inden for et af fokusområderne (international handel, nye teknologier, “økonomisk stabilitet” osv, osv) ser normalt ingen dine film. Så det er jo fint nok at vi har givet USA, England, Canada, New Zealand og Australien og de andre fuld adgang til at filme 24 timer i døgnet i alle rum, ikke?”


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>