Blog: Lad datacenteret knokle om natten






Mange økonomichefer river sig i håret over elregningen fra virksomhedens datacenter. Alligevel møder jeg ofte store virksomheder, som ikke monitorerer deres datacenter og overvejer, hvornår de billigst muligt kan køre de største workloads. Det er en skam.  For når virksomheder ikke monitorerer og indsamler informationer om deres belastning i datacenteret eller ikke handler på denne viden, så går de glip af store besparelser.

Lad mig give et eksempel.

Trafikken inden for cloud services vokser enormt.  Der bliver samtidig større forskel mellem de tidspunkter på døgnet, hvor de største ressourcetræk forekommer, og andre tidspunkter, hvor der er mindre tryk på, som typisk er om natten. Men mange datacentre kører fx på fuld kapacitet døgnet rundt, og det er helt unødvendigt.

Man kan i stedet opnå en stor besparelse på energiregningen ved at udnytte mulighederne for at flytte workloaden til de tidspunkter på døgnet, hvor strømmen er billigst.

Den stigende virtualiseringen af ressourcerne i datacenteret giver nemlig mulighed for at flytte trafik og dermed samle workloads på mindst muligt fysisk hardware. På den måde kan man lukke ned for resterende udstyr og spare på strømforbruget udenfor peak-timer. Hvis man fx flytter sin virksomheds worksloads til om natten, hvor strømmen er billigst, vil det give markante strømbesparelser.

Jeg vil opfordre både it-ansvarlige og økonomichefer til at handle nu. For som de fleste ved, vil en sand tsunami af information vælte igennem datacentrene de kommende år. Fx viser Ciscos Global Cloud Index, som giver et billede af vækst og tendenser i den globale trafik for datacentre og cloudcomputing, at den samlede mængde datatrafik i 2012 vil vokse sig tre gange større i 2017. Verdens datacentre vil således i 2017 håndtere hele 7,7 zettabytes data om året. Det svarer til, at hele jordens befolkning hver dag streamer tre timers HD video!

Så mit spørgsmål er: Hvad gør din virksomhed for at optimere jeres datacenter?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>