Prøvekørt: Sådan virker den nye PlayStation 4

PlayStation-4-01.jpg

“Den der ville Messi sgu have scoret på i virkeligheden.”

Jeg står foran en Sony Bravia-fladskærm, hvor digitale udgaver af verdens bedste fodboldspillere tonser rundt i FIFA14.

Lionel Messi fra FC Barcelona har lige brændt en friløber, og jeg må indse, at jeg aldrig bliver verdensmester i det populære fodboldspil.

Mens mine øjne suger den flotte og efterhånden næsten fotorealistiske grafik til sig, har mine hænder travlt med at fumle rundt med controlleren.

Den føles ikke helt, som den plejer. Det er nemlig en DualShock 4, som er den nyeste version af Sonys controller og målrettet PlayStation 4.

Og ja, det er naturligvis den nye konsol, som FIFA14 bliver afviklet fra.

Eller i hvert fald en næsten færdig version. Så færdig PlayStation 4 nu kan blive, når den skal ud i de danske butikker den 29. november.

Men lad os lige spole tiden syv år tilbage – hvilket vel svarer til 49 år i it-verdenen.

Alt for dyr og ingen spil
Dengang i 2006 præsenterede Sony selvsikkert sin PlayStation 3, som var mange japanske ingeniørers vildeste drøm.

Den var på det tidspunkt et muskelbundt, men der skete noget, som formentlig efterlod japanerne med kæberne dinglende på skosnuderne.

I stedet for frådende at kaste sig over PlayStation 3 valgte mange forbrugere at kaste deres kærlighed på den teknisk underlegne Nintendo Wii.

Forklaringen? Den var sjov. Den var billig. Den bød på et gameplay, som ikke var set før.

Sony havde ganske enkelt forregnet sig.

Prisen på PlayStation 3 var høj og lå ved den danske lancering i 2007 på omkring 5.000 kroner, hvilket blandt andet skyldtes den toptunede hardware som indbygget Blu-Ray-drev og hurtig processor.

Men da konsollen stod klar ude i butikkerne, var der ikke udviklet særligt mange spil, som kunne udnytte maskinens mange hestekræfter.

Der var ganske enkelt ikke nok fokus på brugeroplevelsen, men alt for meget på hardwaren.

Den fejl har Sony lært af, og derfor har japanerne haft en helt anden og mere ydmyg tilgang til PS4′eren.

Her er gamere i højere grad taget med på råd, og japanerne har lyttet til deres ønsker i stedet for at gå fuldkommen nørd-amok og glemme alt om målgruppen.

Og Sony har brug for et succesfyldt konsol-comeback.

Den ældre PlayStation 3 har fået smæk på salgslisterne af ærkekonkurrenten Xbox 360, der især på det store amerikanske marked har ligget foran den japanske konsol de seneste godt og vel tre år.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>