Blog: Offentlig IT i hegnet, igen

Jeg er nået til at bestemme mig for hvilket fjols jeg skal stemme på til kommunalvalget og derfor gik jeg ind på slagelse.dk

Jamen herre du milde… Magen til powerpoint-inspireret flim-flam skal man da lede længe efter.

Hvis man ellers kan finde linket, kan man læse:

“Om slagelse.dk//Nyt grafisk design, brugerne i centrum, mere målrettet information til borgere og erhverv, bedre søgning og mere fokus på selvbetjening er nogle af de forbedringer, du kan opleve på det nye slagelse.dk.”

Hallo der!

Jeg går som skatteyder ikke ind på http://slagelse.dk/ for at få en “oplevelse” jeg gør det for at finde information.

Blandt “oplevelserne” er følgende uundværlige oplysninger om kommunen:

Ironien i de “03 største byer” er næppe tabt på nogen der er uddannet under 13-skalaen.

Senere følger tilsvarende uundværlige oplysninger:

Det vil utvivlsomt gøre hjemmearbejdet nemmere i geografi for første klasse.

Og de nyligt åbnede offentlig geodata skal naturligvis bruges. (Jeg formoder der ligger et SOAP api bagved, så siden automatisk opdateres hvis Slagelse kommune bliver flyttet til Jylland ?)

Hvis man allerede ved hvad man leder efter, kan man sikkert relativt hurtigt finde det man leder efter, men selvom det muligvis godt kan forsvares rent semantisk, er det ikke det jeg forstår ved “målrettet information”.

Hvis man klikker rigtigt i første forsøg, kan man f.eks finde en liste over kandidaternes partitilhørsforhold og navne med fire klik, hvoraf det sidste åbner en PDF fil der indeholder præcist og kun det.

Ingen billeder, ingen links til kandidaternes egne sider, bare nogle liniers tekst.

I en PDF fil.

Men i det mindste brugte de PDF og ikke DOCX.

Jeg er helt sikker på at de har brugt utroligt meget tid på at diskutere hvilken farve dette såkaldte “ild” skal have og om folk ønsker at kunne stikke det op i næsen.

At teamet bag overhovedet ikke har forstået noget som helst om hjemmesider og informationssøgning, understreges af at ingen gamle URL’er virker.

Fra Golgafrincham,

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>