Nemlogin virker stadig ikke med Internet Explorer 11 – men rettelse er på vej

Har du været hurtigt ude og opdatere til Windows 8.1 og Internet Explorer 11, er der lige nu stadigvæk adgang forbudt på Nemlogin, som er statens centrale login-tjeneste for NemID til blandt andet Skat.dk og Digital Post.

Læs også: Nyt NemID-kiks: Internet Explorer 11 afvist af offentlige websider

Version2 skrev om problemet den 22. oktober, hvilket var fem dage efter lanceringen af Internet Explorer 11. Nu – 19 dage efter problemet opstod – er fejlen fundet og løst, men løsningen er ikke taget i brug, forklarer Digitaliseringsstyrelsen.

»Løsningen er fundet, men den mangler stadig at blive releaset. Det sker med en release, der bliver sendt ud den næste uges tid. Vi har nogle andre tilretninger, som vi samler i ét release,« siger Morten Mejer-Warnich, kontorchef for system- og kontraktforvaltning i Digitaliseringsstyrelsen, til Version2.

Nemlogin blev nemlig relanceret i august, og der er stadig nogle børnesygdomme, som bliver rettet, hvilket gør det mere praktisk at samle disse rettelser, forklarer han.

Selvom fejlen umiddelbart så meget enkel ud, var det lidt mere avanceret at løse problemet, lyder meldingen. Man kan få adgang med IE11, hvis man beder browseren om at ’forklæde’ sig som en tidligere version, og dermed så det ud til, at der blot skulle tilføjes et nyt versionsnummer på listen over godkendte browsere.

»Det var ikke helt så enkelt, for med Internet Explorer 11 blev den tekniske løsning bag det kald også ændret. Det er ikke raketvidenskab at få det løst, men det var mere end bare at opdatere en checkliste,« siger Morten Mejer-Warnich.

Prioriterede andre opgaver

At Nemlogin ikke blev testet med Internet Explorer 11 før browseren blev frigivet af Microsoft til alle brugere, var et spørgsmål om prioritering.

»Når der kommer en ny browser, står vi med en prioritering af, hvordan vi skal bruge vores resurser. Skal vi smide alt, hvad vi har i hænderne for at teste, så første besøgende med Internet Explorer 11 har adgang, eller skal vi fokusere på de udfordringer, vi kender allerede? I perioden indtil vi har releaset en løsning, kan man altid bruge andre gængse browsere i stedet,« siger Morten Mejer-Warnich.

At borgere og virksomheder forventer at kunne bruge den nyeste udgave af Microsofts browser med Nemlogin er dog helt fair, siger kontorchefen.

»Der er en berettiget forventning om, at man kan bruge gængse browsere til Nemlogin, og det tilstræber vi også altid. Det er selvfølgeligt uheldigt for borgere og virksomheder, som er skiftet, at der har været denne fejl. Men det er alt andet lige et begrænset antal. Det er de færreste virksomheder, som skifter til ny version af browseren på dag 1,« siger Morten Mejer-Warnich.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>