Center for Cybersikkerhed: Danmark er et potentielt strategisk mål

I takt med at stadig flere kritiske elementer i den danske infrastruktur er blevet koblet på internettet, er infrastrukturen blevet et potentielt strategisk mål for udenlandske cyberangreb.

Det konkluderer Center for Cybersikkerhed i en ny trusselsvurdering. Samtidig understreges det i en pressemeddelelse, at truslen mod Danmark skal tages alvorligt.

»Danske offentlige myndigheder og private virksomheder er dagligt udsat for forstyrrende eller skadelige aktiviteter fra forskellige aktører. En af de alvorligste trusler kommer fra statslige aktører, der udnytter internettet til at spionere og stjæle dansk intellektuel ejendom som f.eks. forskningsresultater og innovationer,« udtaler chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, i pressemeddelelsen.

Men det er ikke kun tyverier og industrispionage, som udgør risikobilledet. I tilfældet af politiske eller militære konflikter, er det et potentielt stort problem, hvis infrastrukturens kommunikationskanaler kommer under angreb.

»En robust informations- og kommunika­tionsteknologisk infrastruktur er en for­udsætning for beskyttelse af Danmark og danske data mod ødelæggende cyberangreb. Digitale systemer og data skal beskyttes. I første omgang for at sikre grundlaget for fortsat økonomisk vækst, men også for at mindske Danmarks sårbarhed under en politisk eller militær konflikt,« udtaler Thomas Lund-Sørensen.

Trusselsvurderingen bliver offentliggjort i forbindelse med, at der bliver afholdt en national kriseøvelse, den såkaldte KRISØV 2013, i morgen onsdag, hvor man vil simulere et koordineret cyberangreb mod udvalgte dele af den danske infrastruktur.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>