Drop mobilsiden – responsivt design er Google-guld

Hvis du vil maksimere google-trafikken fra mobiltelefoner til din hjemmeside, så skal du bruge responsivt design i stedet for at have en dedikeret mobil-side. Et vigtigt parameter for at rangere højt i søgeresultaterne er nemlig, hvor flittigt der linkes til ens side rundt omkring på nettet.

Mange hjemmesider – specielt nyhedssites – får en betragtelig del af deres trafik fra mobiltelefoner. Men en almindelig desktop-side er sjældent den store fornøjelse at tilgå på en lille skærm.

Derfor skal man tage stilling til, om man vil have et dedikeret mobil-site med sit eget domæne, eller om man vil gøre sin hjemmeside responsiv, så den ændrer udseende alt efter hvilken type enhed, den tilgås fra.

Ifølge Jens Peter Nielsen, der er optimize-manager hos digitalbureauet Bleau, er responsivt design vejen til google-guldet.

»En af Googles vigtigste algoritmer er link-popularitet. Det giver et kæmpe boost i søgeresultaterne, når andre sites linker til en side. Google ved ikke, at mobilversionen af dr.dk er ligeså vigtig som den anden, da der langt fra er lige så mange, der linker til den,« siger Jens Peter Nielsen til Version2, og fremhæver forskellen i besøgstal hos henholdsvis Danmarks Radio og Ekstrabladet som eksempel.

Ifølge research fra Danske Medier har Ekstrabladet.dk – en responsiv side – cirka otte gange så mange mobilbesøg som mobil.dr.dk. En forskel der er langt mindre, når man kigger på Danmarks Radios hovedside, der altså ikke er mulig at tilgå fra en mobiltelefon.

Den mobile udgave af DR fylder også markant mindre i Googles søgeresultater. Faktisk optager DR-mobil kun ca 250 sider i Google – Ekstrabladet.dk optager 660.000. Og ifølge Jens Peter Nielsen er det en stor del af grunden til at DR halter bagfter.

»Når man linker til Danmarks Radio, så linker man til DR.dk – ikke mobilsiden,« siger han til Version2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>