Dansk top-CIO fratræder efter uenighed med chefen

It-chefen for Region Midt, Jørn Lodahl, fratræder sin stilling efter uenighed med sin chef, sundhedsdirektør Ole Thomsen, om fokus.

“Jeg har valgt finde på noget andet efter længere drøftelser. Vi har forskellige syn på, hvor strategisk kontra operationel it-chefen skal være,” siger en fåmælt Jørn Lodahl til Computerworld.

Selv har han haft fokus på det strategiske snit, mens Ole Thomsen mener, at it-regionens it-chef i højere grad skal have fingrene nede i suppen og fokusere på det operationelle.

I et brev til regionens medarbejdere skriver Ole Thomsen desuden, at parterne har forskellige syn på ‘balancen mellem opgaver, kvalitet og ressourcer på it-området.’

Tre nedbrud på ni måneder
Jørn Lodahls exit kommer, knap en måned efter at Region Midt blev ramt af et stort it-nedbrud, der lagde regionens store EPJ-system ned i mange timer.

Det var det tredje nedbrud af EPJ-systemet på blot ni måneder, hvilket du kan læse mere om her. Det skyldtes en kædereaktion, der blev indledt på grund af noget så simpelt som et defekt batteri i Holstebro.

Situationen eskalerede blandt andet, fordi Region Midt ikke havde fået testet nødprocedurerne, der ville kunne anvendes til hurtigt at få stablet et nødramt system på benene igen.

Det kan du læse mere om her: Nødprocedurerne aldrig testet før kæmpe EPJ-nedbrud 

Jørn Lodahl afviser dog, at der er nogen sammenhæng mellem nedbruddene og hans exit.

“Der er ingen sammenhæng,” siger han.

“Det er fair at sige, at vi ikke er fundamentalt uenige om balancen mellem det operationelle og det strategiske, men jeg er uenig med min chef om de her ting. Der er en forskel, og det må vi tage konsekvensen af,” siger han.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>