Cisco bekymret: Salg i vigtige markeder pludselig stoppet

Netværks-giganten Cisco System vækker opsigt i investor-miljøet i Wall Street med selskabets melding om et kommende slemt resultat.

Cisco begrunder de dystre udsigter med faldende efterspørgsel i de vigtige vækstmarkeder, ligesom selskabet nu betaler prisen for den store forandringsproces, som selskabet har iværksat i en række produkt-linier.

Cisco forventer, at omsætningen i indeværende kvartal vil falde mellem otte og 10 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Selskabets regnedrenge må samtidig erkende, at de har skudt forbi i deres forventninger til årets tredje kvartal, som med en omsætning på 67,3 milliarder kroner ligger et stykke under det forventede.

Faldende ordreindgang
Cisco-topchef John Chambers siger, at ordreindgangen i udviklings-landene kort og godt har styrtdykket i kvartallet.

“Ingen af vores 10 største vækstmarkeder har nået deres forventninger. De er faktisk alle ret langt fra deres mål, og de er bare faldet og faldet i de seneste par uger,” siger han.

I Rusland faldt ordreindgangen med 30 procent i forhold til samme periode i fjor. I Brasilien faldt ordreindgangen med 25 procent, mens det i Mexico, Indien og Kina faldt med 18 procent.

John Chambers forventer, at denne udvikling vil fortsætte i de kommende kvartaller.

De dystre nyheder kommer, efter at Cisco har iværksat en stor omstrukturering, der blandt andet sigter efter at gøre selskabet hurtigere og mere agilt.

Det kan du læse mere om her: Cisco fyrer tusindvis af ansatte – er for tyk og langsom

Læs mere om Ciscos udfordringer i markedet her: Den nye it-virkelighed: Opkomlinge kan mase Microsoft, Oracle og [b]Cisco [/b]

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>