Dell lancerer super-Linux-bærbar med touch-skærm til udviklerne

Der er ikke mange valgmuligheder, hvis man gerne vil købe en bærbar computer, som er født med Linux. Men Dell udvider nu udvalget i den Linux-udstyrede Sputnik-serie med en luksusmodel.

Den nye XPS 13 Developer Edition, som maskinen er døbt, er en 13,3-tommers computer på kun 1,36 kilogram og 18 millimeter i højden. Touch-skærmen har fuld HD-opløsning, og processoren er en Core i7 fra Intels nyeste generation, Haswell, der bruger væsentligt mindre energi end forgængerne.

Styresystemet er det halvandet år gamle Ubuntu 12.04, altså den seneste udgave med langtidssupport, og der er installeret en række udviklerværktøjer som standard. Der er SSD som standard, og det giver i kombination med Linux en boot-tid på 12 sekunder fra helt kold. Fra dvale tager det højst fem sekunder at komme i gang, oplyser Dell.

Prisen er ikke oplyst for danske kunder, men i USA står den til knap 7.000 kroner i listepris, hvilket så skal tillægges dansk moms plus det løse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>