Europol prøver at knække krypteringen i Tor-netværket

Tor-netværket giver med hjælp fra stærk kryptering og et lag af proxy-servere fuld anonymitet på nettet, hvilket også bliver brugt af dem med mindre rene hensigter.

Derfor arbejder Europas fælles politi, Europol, på fuld kraft for at kunne bryde krypteringen i Tor, så agenterne kan overvåge og sætte en stopper for ulovlig aktivitet på nettet.

Det fortæller Troels Ørting, leder af Europols afdeling for cyberkriminalitet, EC3, til Politiken.

»Vi kan ikke trænge igennem krypteringen i øjeblikket, men det arbejder vi på livet løs på. Det er bare ikke lykkedes endnu«, siger Troels Ørting til avisen.

Han understreger, at al overvågning af Tor-netværket vil kræve en dommerkendelse og begrundet mistanke, hvis altså politifolkene får held med at bryde krypteringen.

Tidligere har danske politikere luftet tanken om, at man kunne blokere for befolkningens adgang til Tor, netop for at stoppe de Tor-brugere, som bruger det digitale skjulested til kriminel aktivitet. Det forslag faldt dog ikke i god jord blandt Version2′s læsere.

Læs også: Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR

EC3-lederen erkender, at det ikke er muligt at blokere for brugen af Tor, men han så gerne, at det blev ulovligt at skjule sin færden på nettet med Tor.

Læs også: Internetsamurai: TOR-blokade umulig i praksis

I både England og Rusland arbejder myndighederne i øvrigt på at blokere for eller fjerne anonymiteten i Tor-netværket. I England er begrundelsen, at Tor bliver brugt til at distribuere børneporno.

Troels Ørting fortæller også, at afsløringerne af NSA’s massive overvågning af internettet har været til stor gene for politiarbejdet på nettet, fordi mange flere end før nu er begyndt at kryptere deres kommunikation.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>