Feltet indsnævres til fem kandidater: Elop er stadig i spil som topchef for Microsoft

Jagten på afløseren til Steve Ballmers stilling som topchef i Microsoft er ifølge kilder tæt på processen blevet snævret ind til fem eksterne kandidater. Det skriver Reuters.

På den hemmelige liste, der oprindelig startede med omkring 40 mulige kandidater, finder man ifølge kilderne stadig Nokias tidligere topchef Stephen Elop, der under et konspiratorisk stormvejr forlod Nokia kort efter Microsofts opkøb af virksomhedens mobilforretning tidligere i år og blev ansat som executive vice president i Microsoft. Før Elop kom til Nokia i 2010, var han også ansat i Microsoft som chef for Business-divisionen, der blandt andet udvikler Microsoft Office og ERP-systemerne Dynamics.

Men investorerne bag Microsoft har den seneste tid presset på for at finde en chef, der tidligere har vist evner for at vende skuden i kriseramte virksomheder. Derfor har Microsoft også øjenene på eksterne folk som Fords direktør, Alan Mulally, der formåede at skabe store kulturelle ændringer hos den amerikanske bilproducent, som fjernede de røde tal på bundlinjen.

I den forbindelse har investorerne også anbefalet, at Microsofts grundlægger og tidligere topchef Bill Gates træder tilbage som bestyrelsesformand, da man er bange for, at en ny chef ellers ikke vil kunne opnå frihed til at gennemføre eventuelle radikale reformer.

Foruden kandidaterne på den eksterne liste har softwaregiganten yderligere tre interne kandidater, der blandt andet tæller chefen for forretningsudvikling, Tony Bates, som tidligere var øverste chef for Skype.

Selvom Stephen Elop siden september formelt har været Microsoft-ansat, bliver han altså stadig sat på listen over eksterne kandidater.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>