Kommunalvalg: Hverken S eller V tænker på bedre it i folkeskolen

Det er ikke bedre it i folkeskolen, der vil være et stort valgtema for hverken Socialdemokratiet og Venstre. Faktisk er det kun i hver tredje kommune, at et af de to partier har brugt spalteplads på it i folkeskolerne i deres valgprogram. Det viser en analyse, som er foretaget af Ingerniørforeningen IDA.

Desuden viser analysen, at det kun er i 4 ud af landets 98 kommuner, hvor de to partier er enige om, at det er et område, der bør få mere opmærksomhed. Og det undrer Ingeniørforeningens formand, Frida Frost.

»Elevernes brug og forståelse af it, burde være på alle byrådskandidaters top tre. Det er jo ikke nogen statshemmelighed, at it kan skabe kvalitet i undervisningen og øge elevernes læring. Den målsætning bakker både Christiansborg og KL normalt op om, og derfor er ærgerligt, at så få kandidater fra de store partier inddrager det i deres valgkamp,« udtaler Frida Frost i pressemeddelelsen om analysen.

Læs også: Eksperter: Sådan skal folkeskolen bruge den halve milliard til it

Læs også: Kommuner lover nul wifi-bøvl i skolerne fra 2014

I skemaet nedenfor kan man se den samlede opgørelse fra analysen.

Ingeniørforeningen har analyseret valgoplæg fra Venstre og Socialdemokraterne i forbindelse med kommunalvalget 19. november.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>