Fiber til alle: Los Angeles vil rulle lynhurtigt internet ud

OPDATERET: Byrådet i Los Angeles arbejder i øjeblikket på en ambitiøs plan om at få bredt fibernet ud til alle byens borgere, virksomheder og offentlige organer inden for byens grænser.

Foreløbig har byrådet enstemmigt givet grønt lys til, at der kan udvikles en udførlig skitse over projektet, der ventes at koste mellem 16 og 28 milliarder kroner, udgifter som det teleselskab, der vinder opgaven, selv skal dække.

Skitsen ventes af være færdig inden for få uger, hvor rådet igen vil stemme om, hvorvidt planerne kan sættes i gang. Det skriver Ars Technica.

Hvis projektet bliver en realitet, vil borgerne i Los Angeles blive tilbudt gratis internetadgang med hastigheder på 2-5 megabit pr. sekund, som sandsynligvis vil blive finansieret af reklamer. Hvis man er villig til at betale, kan man dog få reklamefri adgang med hastigheder på op imod 1 gigabit pr. sekund.

Det nye fibernetværk vil ikke kun betyde kablet internetforbindelser til alle. Netværket vil også skulle levere wi-fi hotspots forskellige steder på offentlige områder i byen. Den menige borger i LA kan i dag typisk købe sig til bredbåndsforbindelser på mellem 5 og 50 megabit pr. sekund hos de gængse internetudbydere. Men det er kun virksomheder, der i dag har adgang til internetforbindelser i gigabitklassen, og prisen er høj – og højere end andre steder i USA.

Ved at finde en leverandør, der skal lægge fiber ud til hele byen, forventer byrådet, at leverandøren kan tjene investeringen hjem ved at tilbyde andre tjenester over fiber, for eksempel kabel-tv.

I Danmark har Folketinget vedtaget at støtte udrulning af hurtigere internet på Bornholm med 60 millioner kroner, mens flere kommuners ønsker om at tilbyde gratis wifi i bymidten er blevet skudt ned af reglerne på området.

Læs også: Bornholmere får 60 millioner i gave til hurtigere internet

Det fremgik tidligere af artiklen, at bystyret i Los Angeles ville finansiere udrulningen af fibernetværket, hvilket var en fejl.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>