Fiberkrig: TDC sender klart signal med købet af ComX

ComputerViews: Signalet i TDC’s opkøb af fiberselskabet ComX – der leverer ip-telefoni, bredbånd og tv til København og Nordsjælland – er klart: TDC vil eje fibermarkedet i dette lukrative område, hvor ComX møjsommeligt efterhånden har opbygget en solid forretning efter mange års problemer.

TDC har tidligere været på opkøbs-rov i det omkostningstunge fibermarked, hvor selskabet for alvor har viftet konkurrenter om næsen med de store pengesedler.

Det skete blandt andet i 2009, da selskabet for mindst 325 millioner kroner købte Dongs fibernet i det storkøbenhavnske og nordsjællandske område.

Det kan du læse mere om her: TDC køber DONG fibernet for trecifret millionbeløb.

Med købet af ComX – der leverer løsninger til 34.000 husstande i området – fejer TDC endnu en konkurrent af banen.

Ejerne af ComX, der har haft flere massive nedture i sin levetid, er utvivlsomt godt tilfredse med at aflevere selskabet til TDC, der betaler en god pris – hvor meget ved vi ikke endnu.

Formelt er der store synergieffekter, og TDC oplyser, at ComX kan ‘supplere’ TDC-ejede YouSee og Dansk Kabel TV på markedet for ‘organiserede kunder’ – altså bolig- og antenne-foreninger.

Konkurrencen udvandes
Men: Som altid, når én stor stærk spiller fejer ind over markedet, vil det få konsekvenser for forbrugerne.

Lægger et stort, dominerende firma sig ned over et marked, risikerer man, at den fremdrift, som konkurrerende firmaer presser hinanden til, forsvinder.

Et marked domineret af en enkelt spiller kan føre til, at priser stiger eller fastholdes. Og at produkterne i markedet ikke udvikles lige så hurtigt, som pres fra rivalerne ellers ville kunne animere selskaberne til.

Dette er almen viden, og mange instanser er sat i værk for at modarbejde monopoler.

ComX er imidlertid med en omsætning på godt 90 millioner kroner så lille en spiller, at det pågældende opkøb går under radaren, og derfor bliver der næppe ballade om opkøbet – heller ikke selv om der forsvinder en vigtig udfordrer – ikke mindst prismæssigt – til TDC’s fiberforretning.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>