Karriere-hop: Sådan får du et fedt big data-job

Stadig flere virksomheder får øjnene op for, hvordan analyser af store datamængder kan udnyttes i deres forretning. De kaster sig derfor ud i udvikling af big data-løsninger og ansætter softwareudviklere til opgaven.

Et eksempel er trading-firmaet Danske Commodities, der handler el og naturgas på det internationale marked. De seneste to år har firmaet taget et tigerspring ind i it-verdenen med en voldsomt voksende afdeling for software-udvikling. Det seneste år har selskabet fået en række priser for netop sin satsning på it-løsninger,der understøtter forretningen.

Lige nu er Dansk Commodities på jagt efter en softwareudvikler, som skal arbejde med big data. Men hvad skal man egentlig kunne for at få sådan et job – hvilke teknologier skal man have under huden – og hvem kommer man til at arbejde sammen med?

Derfor har Computerworld ringet til Martin Sponholtz, der er leder af Danske Commodities softwareudvikling, for at få en idé om, hvem og hvad firmaet leder efter til et job indenfor et område, der i et par år har ligget højt på hitlisten over it-branchens buzzwords.

Og det fremgår ret klart, at det ikke er hvem som helst, der kan gøre sig håb om at komme i betragtning.

Selv opslaget er naturligvis på engelsk og nævner til illustration hele 16 forskellige teknologier.

Vi nævner i flæng: Java, Storm, Hadoop, Redis, Linux og Windows. Desuden skal kandidaten være teoretisk stærk på it-arkitektur. Så selv en gennemsnitlig it-journalist kan have svært ved helt at forstå, hvad sådan en udvikler-fætter egentlig skal kunne.

Tredoblet omsætning
Martin Sponholtz beretter om en nærmest eksplosiv vækst i selskabets it-aktiviteter. Det er sket, samtidig med at Dansk Commodities siden 2010 har mere end tredoblet sin årlige omsætning til i dag tæt på 10 milliarder kroner.

Han kom selv til for to år siden som den anden eller tredje software-udvikler i firmaet. I dag er Danske Commodities oppe på mere end 40 medarbejdere alene indenfor softwareudvikling. Dertil kommer 10-20 ansatte, der arbejder med business intelligence. Og ser man hele it-området under et, giver det smør på brødet til 120 af de i alt 400 ansatte.

“Vi skal bruge en udvikler, som har et stærkt fundament, og som kan forstå det paradigmeskift, som big data er udtryk for,” siger Martin Sponholtz.

Hvad det paradigmeskift går ud på, vender vi tilbage til.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>