Fly-gigant kommer med i dansk drone-netværk

Der er begejstring i det danske drone-netværk UAS Denmark, der arbejder for at fremme udviklingen af ubemandede fly i Danmark, over at Flyproducenten Boeing netop er blevet medlem af netværket.

Boeing er den første store globale virksomhed i forsvars- og luftfartsindustrien i netværket, der i forvejen har 40 medlemmer, som tæller mindre virksomheder, forskningsinstitutioner og offentlige myndigheder. At de nu får selskab af en af de store spillere på området er vigtig for netværkets udvikling, fortæller kommunikationskonsulent i UAS Denmark Jakob Elmkær Hansen.

»Det er med til at sætte os på det europæiske drone-kort. Boeing går jo ikke ind i et hvilket som helst netværk, så det er jo en blåstempling af, at vi i Danmark har et rigtig godt set-up og miljø omkring ubemandede fly og et rigtig godt teknologisk niveau både i forhold til robotteknologi og it, som Boeing virkelig kan drage nytte af,« siger han.

Desuden har netværkets medlemmer også en stor interesse i samarbejdet med Boeing.

»Hvis Boeing ser noget potentiale i nogle af vores medlemmers virksomheder, kan de hjælpe virksomhederne med at vækste, så Boeing kan helt klart også bidrage til, at vores medlemmer får noget ud af det,« forklarer Jakob Elmkær Hansen.

Samarbejdet er dog også til Boeings fordel, fordi flyproducenten har en interesse i at møde den netværkets lidt mindre producenter i industrien inden for ubemandede fly, som ifølge Jakob Elmkær Hansen er langt fremme, når det gælder højteknologiske produkter, og der er også her, man kan finde fremtidens innovative løsninger.

At Boeing har valgt at blive medlem af lige præcis et dansk drone-netværk begrunder han med, at der i Danmark er et særligt godt miljø omkring industrien for ubemandede fly, blandt andet en god forbindelse til Trafikstyrelsen, som lovgiver på området.

»Det giver bedre forhold for både at flyve med droner i Danmark, og for at vores medlemmer kan udvikle deres produkter,« siger Jakob Elmkær Hansen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>