Førerløse biler kan bookes i England fra 2017

100 små førerløse biler med plads til to personer vil fra 2015 komme til at køre rundt i gaderne i den engelske by Milton Keynes, der er på størrelse med Aarhus og ligger nordvest for London.

Ifølge Daily Mail vil bilernes topfart ligge på næsten 20 km/h, når de små fartøjer kommer futtende langs fortovene. Fra 2017 vil de kunne bookes over smartphonen til en pris på 18 kr. pr. tur fra Milton Keynes’ hovedbanegård til f.eks. indkøbscentret eller kontorbygninger.

Selv om man kan spotte et rat i bilerne, er de som sådan førerløse. Der er installeret HD-kameraer, GPS’er og sensorer, der arbejder sammen om at styre bilen det rette sted hen uden at drøne ind i fodgængere og bygninger.

Rattet fungerer som en slags joystick, som man kan betjene bilen med i nødstilfælde, og alle bilerne er koblet op på samme netværk, så de heller ikke risikerer at krydse hinanden.

Læs også: Audi og Toyota er med i kapløbet om selvstyrende biler

Videnskabsminister David Willetts har givet udtryk for, at han er vild med idéen, efter at han selv fik lejlighed til at prøve en af Googles førerløse biler i Californien i fjor. Han mener, at folk med tiden vil synes, at der er for meget spildtid i almindelige biler, fremgår det af Daily Mails artikel.

Foreløbig er projektet sat til at løbe i fem år til en pris på 577 mio. kroner, og bilfabrikanterne flokkes om at levere vogne til systemet, herunder Ford, Jaguar Land Rover og General Motors.

Bilerne skulle kunne blende ind i bybilledet i enten vissengrøn eller grå, og de bliver opladet på magnetmåtter i særlige gulve.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>