Gartner: I 2017 er din smartphone klogere end dig

Analysehuset Gartner har endnu engang kigget i krystalkuglen og forudsiger, at din telefon vil have bedre styr på dit liv inden 2017, end du selv vil have.

»Smartphones bliver klogere og vil være klogere end dig i 2017. Hvis der er meget trafik, vækker den dig før tid til dit vigtige møde med chefen, eller sender en undskyldning på dine vegne, hvis det er et møde med en kollega,« siger Carolina Milanesi, der er vicepræsident inden for research hos Gartner.

Gartner understreger, at der ikke er tale om en decideret intelligens, men snarere en kombination af cloud computing og de mange data, telefonen vil have adgang til via skyen, der vil gøre din telefon i stand til at finde en dybere mening og træffe ‘bevidste’ beslutninger.

Ifølge Gartner er vi i øjeblikket på trin to af fire i overgangen til det, Gartner kalder ‘cognizant computing’.

Således er de to første trin ‘synkroniser mig’ og ‘se mig’ opfyldt, mens de næste to, ‘kend mig’ og ‘vær mig’, stadig ligger ude i fremtiden.

At gå fra den ‘smarte’ telefon til den ‘bevidste’ telefon vil kræve, at vi deler flere oplysninger om os selv med telefonen, og derfor vil der i fremtiden være differentierede privatlivspolitikker afhængig af aldersgrupper og geografi.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>