Google løfter sløret for ny Android KitKat og Nexus 5

Google har netop præsenteret den nyeste version af det mobile styresystem Android. Det nye styresystem har nået sin version 4.4, men er nok bedre kendt under kælenavnet KitKat.

Blandt nyhederne i Googles nyeste snack blev sløret løftet for en ny såkaldt ‘immersive mode’. Funktionen skulle angivelig lade brugeren koncentrere sig om eksempelvis at læse, se film og spille spil ved automatisk at skjule andre forstyrrende elementer, der ikke er relevante i situationen.

Derudover har Google nu også lagt sms og mms-funktionen ind i en ny Hangouts-app, som dermed samler kommunikationen fra Google+. Desuden har Google gjort det muligt at lave søgninger inde fra opkaldsappen, som strækker sig over lokalt indhold, din lokation og dine Google Apps-konti.

For at kunne nå ud på så mange Android-enheder som muligt, har Google gjort KitKats hukommelsesforbrug mindre ved at fjerne unødvendige baggrundstjenester og generelle optimeringer. Det betyder, at styresystemet kan køre på Android-telefoner, der har kun 512 megabyte RAM.

Styresystemet bliver sluset ud til Android-brugerne i etapper. Men Google lover, at Samsung Galaxy S4, HTC One og Nexus 4, 7 og 10 er blandt de første, som får den nye opdatering.

Samtidig med præsentationen af KitKat introducerede Google også sin nyeste Nexus-telefon, der er nået sin femte version.

Nexux 5, der er produceret i samarbejde med LG, er en 5 tommers smartphone med fuld HD-skærm, 4G/LTE-antenner og et 8MP-kamera med optisk billedstabilisering. Den har 16 gigabyte indbygget hukommelse, en firekernet Snapdragon 800 CPU på 2,26GHz og vejer 130 gram.

Telefonen lander i de danske butikker i midten af november og har en vejledende udsalgspris på 4.000 kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>