Google pønser på at skrotte Dalvik i Android

Hos Google har udviklerne bag Android arbejdet på et nyt runtime-miljø, der potentielt skal erstatte det nuværende Dalvik-miljø. Den nye runtime-motor kaldes ART, som står for Android Runtime. Det skriver Gigaom.

Med det nuværende Dalvik-system, er runtime-miljøet baseret på en “Just-In-Time”-kompiler, som fortolker applikationens kildekode i bytekode-format. Det betyder groft sagt, at applikationen på telefonen skal igennem en endelig komplileringsproces, hver gang den bliver afviklet.

Men med ART skal applikationen derimod kompileres til maskinkode på forhånd, når applikationen installeres, en såkaldt “Ahead-Of-Time”-kompilering. Dermed er det ikke længere er nødvendigt at afvikle en ny virtuel maskine eller kompilere kildekoden, hver gang applikationen startes op.

Selv om det nye rumtime-miljø stadig er “work in progress”, opfordrer Google Android-udviklere til at afprøve ART. Hvis du har fået fingrene i den seneste Android 4.4, kan man slå den nye runtime-motor til i telefonens udviklermenu.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>