Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

I Linux-verdenen skorter det ikke på kreativitet og opfindsomhed, og derfor er der massevis af Linux-distributioner, at vælge imellem.

Det er de færreste, der er anvendelige som platform for masserne, men de mest populære distributioner listes på websiden Distrowatch.com.

Vi har set på tallene for de seneste seks måneder.

Siden 2011 er det distributionen Mint, der har domineret listen, og som i det forgangne halve år har toppet listen i suveræn stil.

Linux Mint er baseret på Ubuntu, men adskiller sig blandt andet ved at have et (mint) grønt design. Distributionen er ligeledes en af mest brugerstyrede Linux-udgaver på nettet.

Der er i øvrigt en lille nabokrig i gang mellem Ubuntu-folk og Mint-udviklerne i skrivende stund.

Gammel kærlighed ruster ikke
På andenpladsen kommer en gammel klassikker i frikodeverdenen.

Debian blev annonceret helt tilbage i 1993 af Ian Murdock, og navnet er angivelig valgt efter hans kæreste, der hed Deb.

Debian er sandsynligvis blevet det største stykke open source-software, der nogensinde er udviklet, og der findes langt over 100 Debian-baserede Linux-udgivelser.

Bronzemedaljen kan hænges om halsen på Ubuntu, der første gang så dagens lys i september 2004.

Bag distributionen står Mark Shuttleworth, en karismatisk idémand og tidligere Debian-udvikler.

På de efterfølgende pladser ligger:

4. Magie
5. Fedora
6. OpenSUSE
7. PCLinuxOS
8. Manjaro
9. Arch
10. Puppy
Kilde: Distrowatch.com

Listen baserer sig på statistik fra Linux-verdenens egne rækker, som beskriver, hvor mange besøgende der leder efter information om de respektive distributioner.

Statistikken er således ikke den endegyldige sandhed, men den giver et solidt fingerpeg om, hvilke distributioner der har den største bevågenhed.

Læs også:
Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>