Hollands datatilsyn: Googles indsamling af personlige data er ulovlig

Der er lagt op til endnu en omgang juridisk kamp mellem Google og europæiske myndigheder om privatlivets fred.

Denne gang har datatilsynet i Holland nemlig afgjort, at Google overtræder landets love ved at samle alverdens indsamlede data om brugerne på kryds og tværs. Det skriver Cnet.com.

I 2012 begyndte Google nemlig at nedbryde de vægge, der hidtil havde været mellem for eksempel Youtube og Gmail. Dermed bliver der nu samlet oplysninger om hver enkelt bruger fra alle grene af Googles omfattende virksomhed. Og den går ikke, mener de hollandske myndigheder.

»Google spinder et usynligt net med vores personlige data, uden vores samtykke. Og det er forbudt ved lov,« skriver det hollandske datatilsyn i sin udmelding.

Problemet er især manglen på samtykke, lyder forklaringen. Google forklarer ikke brugerne godt nok, hvad ændringerne betyder for deres privatliv, og de har derfor ikke givet deres reelle samtykke til ændringerne, som blev gennemført i januar 2012.

Trods den bastante udmelding bliver der dog ikke grebet ind umiddelbart. Først skal Google og datatilsynet mødes, og så vil myndighederne se, om der er brug for regulering.

Google har i forvejen juridiske slagsmål i gang med de franske myndigheder, der har allieret sig med fem andre europæiske lande.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>