Hvad skal der ske i it-afdelingen? Der skal fart på!

Spørgsmålene, der bliver ved med at vende tilbage:

Hvad skal it-afdelingen dog gøre, når marketingchefen, produktionschefen og udviklingschefen går egne veje og køber it-løsninger?

Og hvad skal de gøre, når de rene it-produk­tionsopgaver for de flestes vedkommende bliver outsourcet?

Gættene har været mange:

It-afdelingen skal være forretningsproceskontoret, der som bindeled mellem forretningen og it-leverandøren designer forretningsprocesser i de nye standardsystemer.

It-afdelingens vigtigste opgave bliver at skabe direkte forretningsresultater både i afsætning og profit.

It-afdelingen skal være orkestratoren, der holder styr på leverandører og cloud-services.

It-afdelingen bliver en del af produktudviklingsafdelingen.

It-afdelingen lukker…

Alle sammen gode gæt, og tiden vil vise, om nogen af dem bliver andet end bare gæt.

Du kan uden tvivl selv fortsætte listen af gode kvalificerede skud, og her kommer endnu et. Der er lige lidt tilløb via megatrends, men pointen følger…

Fejltolerancen vokser
It-afdelingen er som alle vi andre ramt af et mylder af teknologiorienterede trends, SMAC, eller Social, Mobility, Analytics og Cloud – og i vores iver efter at udnytte de mange muligheder bedst muligt til at skabe ny forretning glemmer vi nogle gange, hvad de fører med sig.

SMAC går hånd i hånd med consumerization, altså tendensen til at ny teknologi starter hos forbrugerne i stedet for som i gamle dage i virksomheden.

En af de ting, vi har vænnet os til som almindelige brugere, er den hastighed, tingene forandrer sig med: Der kommer nye opdateringer til vores mobile apps hele tiden, og om en måned kommer der en ny app.

Vores tolerance over for småfejl i app’en stiger i takt med, at vores tolerance over for ventetid falder. Det er en udvikling, mange cloud- og mobilbaserede løsninger udnytter, selv om det nogle gange bliver overdrevet.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>