Hver fjerde svenske internetforbindelse er på mindst 100 megabit/s

Hvorfor er der stadigvæk betalt medarbejderbredbånd?

Det hører til en tid, hvor få havde bredbånd, og det var nødvendigt for nøglepersoner at kunne arbejde hjemmefra. Nu er det med til at fastholde de stores (TDC’s og f.eks. Telenors) monopollignende tilstand på kobbernettet, fordi de kan strikke et godt tilbud sammen til f.eks. staten.

Indfør i stedet et bredbåndsfradrag, så man selv kan vælge, hvilken udbyder jeg ønsker at bruge hjemme, og ikke den udbyder som staten eller arbejdspladsen har valgt.

ROLIG!! Jeg ønsker ikke at afskaffe “hjemmearbejdspladsen”, men der er efterhånden en anden virkelighed. De fleste har adgang til en eller anden form for bredbånd, og bruger det mindst ligeså meget privat som erhvervsmæssigt. Så hvorfor have en bestemt type bredbånd betalt?

Jeg plæderer for, at HVIS der skal være “statsstøtte” til bredbånd, og staten ønsker at udbrede bredbånd, så afskaf betalt medarbejderbredbånd og indfør et bredbåndsfradrag, hvor den ansatte får et fradrag på skattebilletten til at tilkøbe sig bredbånd (hvis man ikke har det) eller evt. tilkøbe sig ekstra kapacitet (hvis det er nødvendigt i forhold til arbejdet).

Så kan den ansatte SELV vælge udbydere i forhold til egne muligheder, det være sig kobber, coax eller fiber (og “by air”). Der kunne måske endda laves en form for “prækvalifikation” af udbydere, i forhold til minimumhastighed, max pris pr. mbit og lignende for at fradraget kan gives hos en bestemt udbyder.

Nogle vil hævde det er vigtigt at hardwaren er i orden, men det tror jeg ikke gælder mere (måske med ganske få undtagelser). Vi bruger bredbånd til arbejdet overalt, hvor vi kommer frem. Lufthavne, andre virksomeheder og institutioner mm., og ekstra sikkerhed kan tilkobles via diverse features. IT support kan også tilgås uafhængigt af bredbåndslinjen, via diverser softwareløsninger.

Effekten ville være, at jeg i højere grad fravalgte TDC’s kobber (10/1 mbit) via staten, og istedet SELV valgte enten YouSees Coax (f.eks. 15/15 mbit) eller Waoo’s fiber (50/50 mbit). Andre vil måske stadigvæk have kobberledningen som eneste mulighed, eller de ville vælge “trådløst” bredbånd, som de tilmed ville kunne tage med sig.

Og miljømæssigt ville det have den effekt, at vi slap for “hardwareopdateringer”, når en udbudsrunde har fundet en “ny” vinder, og der skal skiftes modem mm. Hardware, der sjældent leveres tilbage (for udbyderen ønsker det ikke som erhvervsaffald). Istedet ligger det og fylder, eller værre ryger i skraldespanden ved næste oprydning.

Håber det snart kan lade sig gøre så bredbånd bliver mere bredt ud, og at muligheden bliver en del af 2014 analysen af bredbånd.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>