Microsoft-chef: Vi må aflive én af Windows-versionerne

Da Microsoft lancerede Windows 8, var der ikke bare to forskellige brugergrænseflader i ét styresystem – der var også en ny udgave af Windows til ARM-processorer, Windows RT, som var en mellemting mellem Microsofts mobilplatform Windows Phone 8 og en fuld, bagudkompatibel Windows 8.

Det gjorde mildt sagt ikke forvirringen blandt kunderne mindre, og nu kan det være, at Windows RT er på vej i graven igen. I hvert fald har Microsofts direktør for ’Devices and Studios Engineering Group’, Julie Larson-Green, offentligt meldt ud, at der lige nu er for mange Windows-versioner. Det skete på et møde med investorer, skriver The Register.

»Vi har Windows Phone-styresystemet. Vi har Windows RT, og vi har fuld Windows. Vi skal ikke have tre,« sagde hun ifølge The Register, hvilket generelt bliver tolket som et farvel til Windows RT, som i stedet kan smelte sammen med Windows Phone.

Julie Larson-Green bestyrer i sin division blandt andet Xbox og Surface-produkterne, og netop med Surface, som aldrig er blevet en stor salgssucces, gav Windows RT anledning til forvirring. Det klassiske skrivebord var stadig en del af Windows RT, men systemet kunne ikke køre klassiske Windows-programmer, kun apps udviklet særligt til Windows RT.

Alle andre hardwareproducenter endte da også med hurtigt at droppe Windows RT fuldstændigt, mens Microsoft holdt fast i systemet – men fjernede ’RT’ fra navnet i anden generation af Surface-tablets.

Windows Phone og Windows RT ligner på mange måder hinanden, efter Windows Phone med opgraderingen til version 8 fik en fuld Windows NT-kerne. Men stadig er det kun en tredjedel af API’erne i de to systemer, der er kompatible. Med den næste opdatering, der har kodenavnet Blue, skulle det tal stige til 77 procent, men først om to år vil de to systemer være helt kompatible, har Microsoft-iagttageren Mary Jo Foley tidligere skrevet.

Microsoft lider lige nu også under et ledelsesmæssigt tomrum på topniveau, efter at Steve Ballmer meldte sin afgang i august. Arbejdet med at finde en afløser er i fuld gang, men tager noget tid.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>