HTC One og Samsung afsløret i snyd med benchmarks

Der var pres på HTC for at levere en telefon, som kunne trække det kriseramte taiwanske selskab op i smartphone-superligaen igen. Og resultatet HTC One fik da også ros fra mange sider.

Men HTC blev åbenbart for ivrige efter at imponere med HTC One. I hvert fald har benchmark-selskabet Futuremark nu valgt at dømme HTC One ude for at have snydt med fartmålingerne af telefonen. Det skriver firmaet indirekte rundt i en nyhedsmail, med link til seneste liste, hvor HTC One og HTC One Mini er blevet diskvalificerede. Udover de to HTC-telefoner er to Samsung Galaxy Note-modeller havnet i den kategori.

Futuremark kører en stribe standardiserede test på telefoner og tablets på markedet og får en score ud i den anden ende, der viser nogenlunde, hvor hurtige forskellige telefoner er i forhold til hinanden.

Men producenterne kan snyde ved at lade telefonen genkende Futuremarks software og give målingerne særbehandling, for eksempel ved at afsætte processorkraft til beregningerne, der normalt ikke er tilgængelig for brugerens applikationer.

Hvordan HTC og Samsung skulle have snydt, eller hvordan det blev opdaget, melder Futuremarks e-mail ikke noget om.

Den hurtigst målte Android-model er i øvrigt lige nu Samsung Galaxy 4 og Sony Xperia Z Ultra, skarp forfulgt af andre modeller, som også bruger samme Snapdragon 800-hardware, med Krait 400-processor, der rummer fire 2,3 gigahertz-kerner.

I toppen af listen ligger Windows Surface Pro og Pro 2, som heller ikke kører på ARM-processorer, men faktisk er en fuld Intel-baseret Windows-bærbar pakket ind som en tablet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>