It-direktør: Du er en tøsedreng, hvis du er bange for nytænkning




Danske Spil (oprindelig Dansk Tipstjeneste) blev stiftet i 1948, og lancerede sit første spil i 1949. I starten var det tipning, men i dag er det største spil Lotto.

Den danske stat ejer 80 procent af aktierne i Danske Spil, mens Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger hver ejer 10 procent. De to store idrætsorganisationer er også de to største enkeltmodtagere af overskuddet, da de hver får omkring 250 millioner kroner årligt.

Over en periode på tre år skal Danske Spil implementere 65 nye it-projekter til de 13 produktlinjer.

Interview: “Vores it-system var sandet til, og vi var nået til en situation, hvor vi skulle starte forfra.”

Sådan beskriver it-direktøren i Danske Spil, Søren Kofoed Weeke, udgangspunktet for det, der skulle vise sig at blive en komplet omlægning af virksomhedens it.

Ikke mindst kundernes ønske om konstante forandring og nye spillemuligheder har betydet et 180 graders retningsskifte i it-afdelingen.

Det har medført et spring fra at være en it-afdeling med en meget konservativ og traditionel opfattelse af, hvordan it fungerer, til at blive en toptunet outsourcing-enhed, der kun arbejder med de højt specialiserede områder.

“Det har været en radikal omlægning. Men det har gjort it-afdelingens arbejde langt mere interessant, og jobbet som it-chef er faktisk blevet lettere,” fortæller it-manden.

“Jeg har lidt provokerende sagt, at hvis man ikke er klar til at udfordre alle it-spørgsmål med 100 procent nytænkning og nysgerrighed, så er man en tøsedreng”

Fra snegl til kanin
Danske Spil har en lang it-historie og har gennem årene opbygget en bundsolid it-forretning op.

“Vi havde en it-afdeling, der kunne kode og bygge stabile løsninger, der bare virkede, Men det var en langsommelig proces, hvor udvikling kunne tage år, men det gjorde ikke så meget på det tidspunkt,” fortæller Søren Kofoed Weeke.

Men det har ændret sig. I dag er hastighed en meget væsentlig parameter for at tiltrække danske spillere.

“Nu har vi typisk seks måneder fra idé til færdig løsning. Vi skal bare ramme den rigtige mobiltelefon på det rigtige tidspunkt. Hastighed er blevet den vigtigste faktor i løbet af meget kort tid,” fortæller han.

For at nå frem til den nye situation skulle it-systemerne vurderes, og alle muligheder blev bragt i spil.

“Vi satte os ned med et tomt stykke papir. Målet var at finde frem til den it-løsning, der var optimal for os, og som kunne understøtte kravene om konstant og kontinuerlig fornyelse. Ingen løsning var hellig.”

Danske Spil endte op med 65 it-projekter til firmaets 13 produktlinjer.

“Vi nåede frem til, at vi er for små til selv at udvikle vores it-løsninger. Ligeledes er der nogle store fordele ved at outsource. Vi kan nemlig spille leverandørerne ud mod hinanden. Den konkurrence giver os bedre priser,” siger han.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>