Test: Smart dims får mere ud af kameraet i din iPhone

Olloclip-01.jpg

Lund domkirke

lund2.JPG

lund3.JPG

De små kompaktkameraer er hårdt ramt af smartphonesalget. For mens intet (endnu) kan røre et digitalt spejlreflekskamera, når det kommer til billedkvalitet, er forskellen på et kompaktkamera og en high-end mobiltelefon ikke stor nu om dage.

Samtidig har de fleste altid en telefon på sig, mens kameraet skal findes i skuffen, lades op og tages med.

Smartphone-kameraerne er dog ikke helt med, når det kommer til evnen til at zoome – med det overlegne 41 megapixel-kamera i Nokia 1020 som en undtagelse (læs vores test her).

Det er her, amerikanske Olloclip kommer ind. Oprindeligt var Olloclip et Kickstarter-projekt, som i 2011 samlede mere end 68.000 dollar ind blandt nysgerrige iPhonebrugere, men efter den første finansiering er det nu et egentligt produkt, som kan købes i den danske Apple-butik.

Ideen bag Olloclip er simpel: Din iPhone 4 eller 5 kan ikke zoome, så Olloclip klipser sig ovenpå og tilføjer et ekstra objektiv. Kittet vi testede var et såkaldt 4-i-1 med henholdsvis vidvinkel- og fiskeøje-objektiv – med den ekstra funktion, at objektiverne kan skrues af plastikclippen, som holder dem fast på iPhonen, og derefter fungere som 10x eller 15x makro-objektiv. Dermed får du i alt 4 objektiver for de 599 kroner, som Olloclip 4-in-1 koster.

Sådan virker det
Selve objektiverne er lavet i aluminium og er begge monteret på en sort plastikclip, som du nemt skubber ned over din iPhone i hjørnet, hvor kameraet sidder. Det objektiv, som du skal bruge, vender dermed væk fra dig selv, mens det, som ikke er i brug, vender mod dig selv.

Det lyder måske lidt uhandy, men det fungerer faktisk fint i praksis, fordi du kun har én dims og ikke alle mulige smådimser i lommen. Vil du skifte mellem vidvinkel- og fiskeøje-objektivet skal du derfor lige trække selve Olloclip-modulet af og vende det om.

Vil du dermed have adgang til makro-funktionerne, som lader dig tage foto virkelig tæt på, skal du dreje objektivet af Olloclip-clipsen. På objektiverne kan du se, om det er 10x eller 15x forstørrelses-siden, du vælger.

Specielt 15x makrofunktionen, som lader dig tage fotos af ting blot 1 centimeter væk fra objektivet, er sjov at lege med – og kan næsten bruges som mikroskop (se vores testbilleder på de næste sider).

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>