Liberal Alliances Ungdom: Fingrene væk fra TOR-netværket

Det minder om censur-lignende tilstande, når socialdemokratiske og konservative politikere pusler med tanker om at blokere for adgangen til anonymiseringsteknologier som for eksempel TOR-netværket.

Det mener landsformanden for Liberal Alliances Ungdom Rasmus Brygger:

Læs også: Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR

»Tænk at det skulle være ønskeligt for politikere at implementere samme internetpolitik som Iran, Rusland og Kina. Sådan en censur hører simpelthen ikke hjemme i en moderne retsstat. Særligt midt i skandalerne om den alt for omfattende overvågning af helt almindelige mennesker på internettet, er det vigtigt at slå et slag for et frit internet, hvor hverken danske eller amerikanske agenturer kigger med over skulderen,« skriver Rasmus Brygger i en mail til Version2.

Ungdomspolitikeren bruger selv TOR, som han mener er en sikring for privatliv mere end det er et redskab til at udføre kriminalitet:

»Internettet er efterhånden det eneste sted, hvor man har en smule privatliv tilbage. Men den frihed søger politikerne at underminere og det understreger behovet for klare afgrænsninger for hvor langt politikerne skal gå med overvågningen af os helt almindelige borgere. Det er ikke en retsstat værdigt at vi alle behandles som kriminelle, alene fordi vi ønsker en flig af privatliv,” skriver han videre i mailen.

Rasmus Brygger kræver på vegne af Liberal Alliances Ungdom svar både fra moderpartiet og fra de øvrige partier om, hvorvidt de støtter ideen om at blokere TOR.

»Bitcoins, TOR og alle de andre nye muligheder internettet byder for anonymitet, er netop kommet som reaktion mod en alt for omfattende overvågning. At det overhovedet er nødvendigt at bruge TOR er et tydeligt tegn på at politikerne skal holde fingrene fra internettet og droppe den alt, alt for omfattende overvågning af vores dagligdag,« lyder det fra Rasmus Brygger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>