Fejl hos CSC: Hospitaler kunne ikke bruge patientjournaler

It-driftsleverandøren CSC har i dag haft et totalt nedbrud i GS/OPUS i ca 5 timer. Ifølge It, Medico og Teknik (IMT) i Region H var nedbruddet nationalt og nødsystemerne, der giver læseadgang til en nylig backup, var angiveligt nede flere steder blandt andet Herlev hospital og psykiatrien i Ballerup, oplyser en kilde til Version2 via tip-brevkassen.

Berlingske kører også historien og skriver, at sundhedspersonalet kun kunne tilgå de elektroniske patientjournaler via nødsystemer, og det var helt umuligt at opdatere dem.

Ifølge pressechefen hos CSC, Kim Ege Møller, skulle problemet være løst omkring torsdag middag og alle systemer er igen oppe at køre. Men inden da nåede problemet at manifestere sig på hospitaler i tre regioner.

»Vi er gået i IT-beredskab, hvilket er vores højeste alarmberedskab i forhold til IT-problemstillinger. Vi tager det selvfølgeligt meget alvorligt, når vi ikke kan registrere i patientjournaler,« siger Torben Dalgaard, der er vicedirektør i IMT, til Berlingske.

»Det er sådanne fejl, som kan ske, og de er forfærdelige, når de sker. Dagens problem berørte Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark, og flere dele har været ramt, blandt andet patienthåndtering og journalerne. Så det er forholdsvist omfattende, og det er også derfor, at der er blevet arbejdet så hårdt og hurtigt på at få tingene til at køre igen,« siger Kim Ege Møller til Berlingske.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>