Lokalpolitikere: Microsoft trynede dansk milliard-hovedsæde igennem

Hvis ikke kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk kommunen på sit møde den 31. oktober gav den endelige byggetilladelse til Microsofts kommende domicil, ville projektet til 1,2 milliarder kroner falde til jorden.

Læs også: Microsoft flytter hovedkvarter og udviklingscenter til Lyngby

Det var den helt konkrete besked, lokalpolitikerne fik af embedsmændende undervejs i byrådsmødet, skriver Politiken.

Flere partier følte dermed, at beslutningen blev tromlet igennem, blandt andet fordi der så ikke var tid til at få klager efter en nabohøring behandlet.


Visualisering af Microsofts kommende hovedsæde i Lyngby.

»Det er storkapitalen, der tryner en lille kommune. Og borgerne kommer i klemme. Det er helt uhørt«, siger den konservative Lene Kaspersen til Politiken.

Hun bakkes op af den socialdemokratiske viceborgmester Simon Pihl Sørensen, der ifølge avisen kalder forløbet »fuldstændig syret« og mener, at Microsoft »har sat demokratiet ud af kraft.«

Da politikerne undervejs i byrådsmødet blev hevet ind til embedsmændene, var beskeden utvetydigt, at der ikke var mere tid, blandt andet på grund af pres fra Microsoft.

Embedsmændene henviste til et brev fra bygherren Danica, hvori det fremgik, at købsaftalen ikke var opfyldt, hvis ikke politikerne skyndte sig at stemme for forslaget.

Danicas underdirektør Peter Mering afviser over for Politiken, at man har truet politikerne til noget, men henviser til, at kommunalbestyrelsen hele tiden må have vidst, at der var et tidspres. Han erkender dog, at deadlinen 31. oktober først kom på banen i løbet af oktober:

»Men der er gjort et overordentlig kvalificeret arbejde inden da fra vores side for at imødekomme alle mulige synspunkter,« siger han til Politiken.

Microsoft og Lyngby-Taarbæk Kommune har i øvrigt en historik med at være på kollissionskurs. I 2010 skiftede kommunen Microsofts Officepakke ud med Open Source-alternativet OpenOffice, hvilket blandt andet fik Microsoft til at betvivle beslutningen i et læserbrev i lokalavisen.

Læs også: Microsoft angriber kommune for at vælge Openoffice

Rettet 10.39: Den omtalte socialdemokratiske viceborgmester hedder rettelig Simom Pihl Sørensen og ikke Søren P. Rasmussen, som det tidligere fremgik af artiklen. Søren P. Rasmussen er nemlig kommunens Venstre-borgmester.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>