Microsoft efter Surface-skuffelse: Hver fjerde danske tablet skal være med Windows

I 2014 vil danskere købe 1.053.495 tablets. Og hele 231.906 af dem – eller 22 procent – kører med Windows som styresystem. Det anslår analysehuset IDC.

De 22 procent er en væsentlig stigning i forhold til første halvår af 2013, hvor kun otte procent af alle tablets kørte Windows i en eller anden afskygning. Til gengæld er der stadig langt op til Apples iOS-dominans, idet iPad med 55 procent sidder solidt på tabletmarkedet.

Microsofts fremmarch på tabletmarkedet skal ses i tæt sammenhæng med lanceringen af Windows 8 og Windows 8.1

»Vi vil gerne gøre det muligt at arbejde fleksibelt. Uanset hvilket device jeg befinder mig på – om det er en telefon, tablet, convertible, eller laptop – så vil jeg have samme oplevelse og adgang til mine data. Det er det, Windows 8.1 gerne skal gøre,« fortæller Louise Harders, Microsofts danske produktchef for Windows, til Version2 under en pressebriefing ved Microsoft Next-konferencen i sidste uge.

Danskernes lyst til at købe tablets er steget voldsomt siden 2012, hvor det samlede salg ifølge IDC-analytiker Anders Elbak lå på 619.500. På to år ventes tabletsalget altså at stige 70 procent.

Men det betyder ikke, at danskerne holder op med at købe pc’er. For ud over de 1.053.495 tablets forventer IDC, at der i 2014 vil blive langet 1.227.000 pc’er over disken.
»Pc’en er på ingen måde død. Vi lever i “pc + tablet” -æraen, men den næste pc bliver en pc i tablet-formfaktor,« spår Louise Harders.

At der stadig sælges flere pc’er end tablets er ifølge produktchefen et udtryk for, at tabletten ikke løser de behov, brugeren rent faktisk har.

»Kun syv procent af tabletbrugerne siger, at de ikke også har brug for en pc, og det stiller dem i device-dilemmaet: ‘Jeg vil gerne have en tablet, men har i virkeligheden brug for en pc.’ Vi kan give dem en ensartet oplevelse på tværs af devices,« siger Louise Harders til Version2.

Om Windows-oplevelsen kommer til at folde sig ud på Microsofts egne Surface-tablets, er et åbent spørgsmål. IDC’s tal fra første halvår af 2013 indikerer, at Surface kun havde fat 0,6 procent af det samlede tablet-hardwaremarked.

Læs også: Microsoft sagsøgt for at skjule salgsfiasko for Surface RT

Dermed havner Microsoft nede på en niendeplads på ranglisten over tablet-leverandører til danskerne. Og selvom Microsoft ved lanceringen af Surface 2 Pro insisterede på, at det er en pc og ikke en tablet, er det nok snarere den end lillebroderen med ARM-processor og Windows RT, Surface 2, der skal hjælpe it-giganten i mål med men forudsagte markedsandel på 22 procent.

Læs også: Android æder løs af Apples tablet-marked

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>