Nu bliver svensk mistænkt for CSC-hacking udleveret til Danmark

I dag onsdag er dagen, hvor Gottfrid Svartholm Warg skal udleveres til Danmark. Han er mistænkt for i foråret at have hacket CSC´s mainframe og dermed skaffet sig adgang til blandt andet politiets kørekortregister.

Det har på intet tidspunkt været muligt at få dansk politi til at oplyse, hvornår Gottfrid Svartholm Warg skulle udleveres, men Kristina Svartholm, der er mistænktes mor, oplyste for to uger siden via Twitter, at datoen var sat til 27. november 2013.

Gottfrid Svartholm Warg blev arresteret i Cambodia i august 2012, og siden har han været igennem den helt store tur med både det svenske og danske retsvæsen. Efter sin anholdelse sad han varetægtsfængslet i næsten et år i Sverige, inden han fik sin dom i juni 2013.

Læs også: Mareridt for mor til svensk mistænkt for CSC-hacking: “Udlevering er mangel på medmenneskelighed”

Anklagen lød på, at han havde skaffet sig uretmæssig adgang til både Nordea og og it-leverandøren Logica´s systemer og begået bedrageri i millionklassen.

Han fik et års fængsel for at hacke Logica, men han blev frikendt for hacking af Nordea, da landsretten i Sverige ikke mente, at der var beviser for denne del af anklagerne.

Det skyldtes, at man kom frem til, at hans computer var en såkaldt ”lab” computer, der kunne bruges af mange forskellige personer ved fjernstyring.

I et brev til de danske myndigheder har Gottfrid Svartholm Warg tidligere påpeget, at han finder det urimeligt, at han skal udleveres til Danmark, da det samme bør gøre sig gældende på begge sider af sundet. Dorit Borgaard, der er chefanklager ved Københavns Politi, afviste dog, at den svenske kendelse har betydning i Danmark.

Læs også: Åbent brev fra CSC-mistænkt: Undskyld, at min pc har voldt Danmark skade

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Københavns Politi eller Gottfrid Svartholm Wargs forsvar.

Version2 følger sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>