1 milliard smartphones solgt i år – og de bliver billigere

Alt tyder på, at salget af smartphones vil runde én milliard enheder på verdensplan i 2013. Det vurderer analysefirmaet IDC.

Det svarer til en vækst på mere end 39 procent i forhold til salget i 2012. Det får IDC til at vurdere, at salget af smartphones vil ligge på 1,7 milliarder telefoner i 2017.

Gennemsnitsprisen vil dog falde på alle andre markeder end det nordamerikanske. Allerede i 2013 er gennemsnitsprisen faldet med 12,8 procent ifølge IDC.

»For bare nogle få år siden talte mobilproducenterne om at give den næste milliard mennesker adgang til internettet, og man antog, at de fleste ville få det via feature-telefoner. Tendensen for gennemsnitsprisen gør nu smartphones til en meget realistisk mulighed for at forbinde den milliard brugere,« udtaler analysechef Ryan Reith fra IDC ifølge en pressemeddelelse.

En feature-telefon er en mere begrænset type mobiltelefon med internetadgang, som typisk ikke tilbyder samme muligheder for at installere apps. Skillelinjen mellem de to typer er blevet mindre skarp i takt med, at feature-telefonerne har fået flere af de muligheder, som de første smartphones tilbød.

Billigere telefoner med hovedsageligt Android har overtaget en stor del af det globale smartphone-marked især i Asien. Tendensen mod billigere smartphones ses også i, at den suverænt bedst sælgende telefon blandt Microsofts Windows Phone-platform har været Nokias Lumia 520, som i Danmark bliver solgt for under 900 kroner.

IDC vurderer at tendensen til, at billigere smartphones vil udgøre en stadig større andel af markedet, vil få gennemsnitsprisen på solgte smartphones i Europa til at falde med ni procent om året de næste fire år.

Samme tendens gør sig gældende i resten af verden, undtagen i Nordamerika, hvor IDC forudser, at gennemsnitsprisen vil stige. I USA har Apples iPhone, som stadig er markedets dyreste, været bedre til at fastholde en høj markedsandel, mens Android har taget over i det meste af resten af verden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>