EU vil straffe Facebook og Google for at udlevere danskernes data til NSA

I kølvandet på den opmærksomhed, som NSA’s og andre landes efterretningstjenesters systematiske overvågning af internettet har fået, lægger EU-Kommissionen nu op til at stramme op på den aftale, som i dag giver mulighed for at lagre fortrolige data om EU-borgere uden for EU’s grænser. Det skriver Reuters.

EU-Kommissionen vil onsdag frigive en rapport om overvågningen af EU-borgernes personlige data. Den vil blandt andet lægge op til, at den såkaldte safe harbor-aftale, som store it-firmaer som Google, Facebook, Microsoft og mange andre benytter sig af, får indbygget mulighed for at slå ned på misbrug.

Frygten er, at når eksempelvis Google under safe harbor-aftalen har mulighed for at lægge en dansk Gmail-brugers private e-mails på i et datacenter i USA, så kan NSA med amerikansk lov i hånden få adgang til indholdet.

Lige nu har EU-borgerne ingen muligheder for at protestere eller få erstatning for misbrug.

Safe harbor-aftalen bliver også brugt af de fleste store cloud-udbydere som Microsoft, Amazon og andre, som forbeholder sig muligheden for at benytte et datacenter uden for EU som failover eller backup. På den måde kan fortrolige persondata, som en virksomhed eller myndighed har lagt hos en cloud-udbyder, havne i datacentre uden for EU.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>