Ny Microsoft-salgsmodel: Kunøe-selskab vil selv

Den danske it-milliardær Ib Kunøe, der blandt andet ejer Columbus, har personligt mødt Microsoft-stifter Bill Gates, og Columbus har haft et overordentligt tæt samarbejde med it-giganten.

Det vil fortsætte, men selskabet vil nu i stigende grad fokusere på salg af egen software.

Sådan lyder det fra Columbus, hvis mål er en indtjening på 100 millioner kroner i år 2015.

Af 3. kvartals meddelsen kan man læse, at omsætningen er de første tre kvartaler er 636,2 millioner kroner og EBITDA er 41,3 millioner i perioden.

Microsoft ændrer salgsmodel
Allerede i 2012 kom det frem, at Microsoft indførte en ny licensmodel, der ville ramme forhandlere på pengepungen.

Hos Columbus berører man også forholdet til Microsoft i meddelelsen til markedet og investorer:

“Omsætningen af eksterne softwarelicenser er faldet. Den væsentligste baggrund hertil er, at vores hovedleverandør Microsoft er i gang med at ændre salgsmodellen,” står der.

Den væsentligste ændring i salgsmodellen er, at Columbus ikke forestår faktureringen og “ikke bærer debitorrisikoen”, forklares det.

Columbus modtager i stedet en salgsprovision, ligesom salgsprovisionen optjenes over tre år i stedet for ét år.

“Udviklingen er forventet, men går hurtigere end først antaget,” skriver ledelsen med bestyrelsesformand Ib Kunøe i spidsen i meddelelsen.

Ergo er vejen mod en ny fokusering født.

“Columbus ser udviklingen som en mulighed for at øge salget af konsulentydelser og eget software, idet den samlede initiale investering i forretningssystemer for kunderne bliver mindre,” skriver selskabet.

I et strategi-skriv udsendt samme dag skærer topchef Thomas Honoré det ud i pap.

“Det strategiske mål er stadig at transformere Columbus fra en generel it-forhandler til en konsulentvirksomhed fokuseret på egne løsninger inden for produktions-, fødevare- og detailbrancherne,” står der i der skrivet, som understreger at øget salg af egen software “mindske afhængigheden af tredjepartleverandører.”

Og målsætningen er sådan set heller ikke til at misforstå:

“Baseret på vores halvvejsstatus for Columbus har Columbus vedtaget en strategisk langsigtet målsætning om en indtjening (EBITDA før aktiebaseret aflønning) i niveauet DKK 100 mio. i 2015,” skriver ledelsen.

Koncernchef Thomas Honoré understreger dog overfor Computerworld, at Microsoft fortsat vil være en tæt partner.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>