Omfanget af drivhusgasser større end nogensinde før

Omfanget af drivhusgasser i atmosfæren nåede op på historiske højder i 2012. Det slår Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) fast i en ny rapport, som i onsdags blev fremlagt i den schweiziske by Geneve.

»Koncentrationen af alle de store drivhusgasser har nok engang nået rekordniveauer,« siger WMOs generalsekretær, Michel Jarraud, på en pressekonference.

Den observation er WMO ikke ene om. Det amerikanske agentur for hav og atmosfære (Noaa) har nemlig i maj 2013 sammen med et hold af ledende internationale forskere fundet frem til, at mængden af kuldioxid for første gang i menneskets historie er overskredet 400 ppm (milliontedele).

»WMO’s observationer viser endnu engang, at gasarter fra menneskers aktiviteter har forstyrret den naturlige balance i atmosfæren,« siger Michel Jarraud.

Stigningen af CO2 i atmosfæren mellem 2011 og 2012 var ifølge den nye rapport højere end den gennemsnitlige vækstrate de sidste 10 år.

Udover høje mængder CO2 i atmosfæren beretter WMO også om stigninger af metan og kvælstofforilte.

WMO blev etableret i 1950 og er en del af FN.

Læs mere på DR.dk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>