Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

I den seneste opgørelse over smartphone-markedet fra IDC har Android-platformen en markedsandel på hele 81 procent mod 12,9 procent til iPhone og 3,6 procent til Windows Phone.

Der kan derfor efterhånden ikke være mange, der tvivler på Androids holdbarhed – heller ikke i virksomhedernes it-afdelinger, hvor netop denne platform i de første par år efter fødslen ikke var specielt velkommen.

ABI Research skriver i en ny opgørelse, at Android-producenterne nu begynder at udnytte den massive udbredelse blandt de almindelige forbrugere til også at indtage erhvervslivet.

Så meget stiger omsætningen
ABI forudser, at den globale omsætning, der hentes på at levere Android-produkter til virksomheder, vil stige fra 298 milliarder kroner i år til mere end 507 milliarder ved udgangen af 2018.

“Til trods for en betydelig tilstedeværelse blandt medarbejderne tillader virksomhederne ikke eller har kun begrænset adgang til forretnings-applikationer- og systemer med Android-enheder,” udtaler senioranalytiker Jason McNicol.

“At frygt for at tabe inden for dette store, høj-margin markedssegment har Android-producenterne taget hul på at lukke sikkerhedstrusler ved at gøre Android-enheder mere virksomhedsklar,” lyder det fra ABI, der blandt andet har set nærmere på produkter fra HTC, Huawei, LG, Motorola Mobility, Samsung og ZTE.

Her er løsningerne
Et par eksempler på de løsninger er LG Gate og Samsung Knox. Begge er løsninger, der gør det lettere at splitte eksempelvis en Galaxy S4 op i to universer – et til arbejde og et til privatliv.

Netop Knox-løsningen nævnte Novo Nordisks CIO, Lars Fruergaard Jørgensen, da Computerworld i sidste måned spurgte ham, hvilke smartphone-platforme han tror mest på fremadrettet:

“Vi tør ikke pt. at være på Android-styresystemet af sikkerhedsmæssige årsager, men der er nogle versioner på vej, hvor der er lagt en skal rundt omkring, og det vil vi kigge på som et alternativ,” sagde Lars Fruergaard Jørgensen.

Novo Nordisk har indtil nu kørt med BlackBerry og iPhone som de to platforme, medarbejderne kan vælge imellem.

ABI skriver følgende om, hvordan en Android-telefon bliver erhvervs-egnet:

“En mobil enhed betragtes som klar til erhvervslivet, når OS-indlejrede funktioner som kryptering og VPN kan aktiveres af mobility-leverandører. Et eksempel er Samsung Knox, der kommer præinstalleret på Galaxy S4 smartphones, men kræver en mobility-leverandør som Citrix eller AirWatch til at slå funktionen til.”

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>